“Bu zafer Mustafa’nın zaferi”

“Bu zafer Mustafa’nın zaferi”

Bilardoda Avrupa şampiyonu olan Mustafa Alnar büyük gurur yaşattı

A+A-

Mustafa Alnar, Antalya’da düzenlenen U23 Avrupa Şampiyonası’nda henüz 20 yaşında olmasına rağmen tüm maçlarını kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Alnar geçmiş yıllarda elde ettiği 1 Dünya Üçüncülüğü, 2 Avrupa İkinciliği ve pek çok Avrupa Üçüncülüğü ile ülkemizi Avrupa ve Dünya’da en iyi bir şekilde temsil edeceğinin sinyalini çok önceden vermişti

 

Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) tarafından 1 Kasım’dan bu yana Antalya’da devam eden 2021 Avrupa Erkekler, Kadınlar, U23 ve Tekerlekli Sandalyeliler Avrupa Bilardo Şampiyonası 8 top disiplininde Kıbrıslı Türk Mustafa Alnar önemli bir başarıya imza atarak Avrupa şampiyonu oldu.

Henüz 20 yaşında olmasına rağmen U23 disiplininde mücadele eden Alnar, çıktığı beş karşılaşmanın tümünü kazanarak bu büyük gururu yaşatarak şampiyon oldu.

774bd2dd-3f7b-4771-a28d-0d048db12437.jpg

Alaçam ve Şanlısoy beşinci

Üç sporcu ile yarıştığımız U23 kategorisinde sporcularımızın tümünün çeyrek finale kalması, Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu’nun alt yapı gücünü göstermesi açısından dikkat çekti. Bilge Alaçam’ın çeyrek finalde Alnar ile eşleşmiş olması daha fazla madalya kazanma şansımızı engelleyen bir talihsizlik olarak değerlendirildi. Bilge Alaçam ve Osman Şanlısoy disiplini Avrupa Beşincisi olarak tamamladılar.

3e1352d0-4056-4b78-8f6f-6ea6477fb212.jpg

Yeteneği ile Avrupa şampiyonluğunu, kişiliği ile gönülleri fethetti

Özellikle çok çekişmeli geçmesi beklenen yarı finalde Türkiye U23 Şampiyonu İbrahim Vatansever’e karşı 8 – 1 ve yine finalde sergilediği olağanüstü performansıyla 2018 Avrupa Gençler Şampiyonu Alman sporcu Luca Menn’e karşı 8 – 2’lik galibiyetler elde eden Mustafa Alnar, Avrupa Şampiyonluğu ile birlikte herkesin takdirini kazandı. Henüz 20 yaşında U23 Avrupa Şampiyonluğunu elde eden Mustafa Alnar, geçmiş yıllarda elde ettiği 1 Dünya Üçüncülüğü, 2 Avrupa İkinciliği ve pek çok Avrupa Üçüncülüğü ile ülkemizi Avrupa ve Dünya’da en iyi bir şekilde temsil edeceğinin sinyalini çok önceden vermişti.

 

Aşkın Burcu: Mustafa’ya sonsuz teşekkürler

Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu (KKBF) Başkanı Aşkın Burcu’nun ödül töreni sonrasında yayınladığı mesaj şöyle:

‘Bu gece, 2002 yılından beridir kurduğumuz hayalleri gerçeğe dönüştürerek Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı canlı yayında tüm Dünyaya izlettiren Mustafa’ya sonsuz teşekkürler. Milli Takımlar Antrenörümüz Mehmet Şanlısoy'a Teşekkürler. Birbirleriyle uyum içerisinde kenetlenen kafilemizdeki tüm yönetici ve sporcularıma teşekkürler. Bizlere inanarak, güvenerek çocuklarını teslim eden ve bu inanç uğruna ellerinden gelen tüm desteği sağlayan ailesine ve tüm sporcularımızın ailelerine sonsuz teşekkürler. Yine bizlere inanarak ve güvenerek 2006 yılından beridir tüm Avrupa Şampiyonalarına katılmamızı sağlayan veya bu amaç için çaba harcayan gelmiş- geçmiş tüm Devlet yetkililerine teşekkürler.

Bu zafer Mustafa’nın zaferi. Bu hayale inananların, olanaksızlıkları bahane etmeyip birlikte çalışanların zaferidir. Sevgili Mustafa, ülkemizin içinden geçtiği her acıdan zorlu bu süreçte bir yıldız gibi parlayarak bizlere kazandırdığın umut ve özgüven için, hayranlık uyandıran sporcu kişiliğinle tüm gençlerimize örnek olduğun için teşekkürler.’

alnar-haber-ici.jpg

2021 Avrupa Şampiyonası 8 top disiplininde zafere ulaşanlar

Gece geç saatlerde peş peşe gerçekleştirilen Ödül Törenlerinde 2021 yılı 8 Top Disiplininde dereceye giren sporculara ödülleri EPBF ve TBF yetkilileri takdim etti. Erkeklerde Avusturya’dan Mario He, Bayanlarda Polonya’dan  Oliwia Zalewska, U23’te KKTC’den Mustafa Alnar ve Tekerlekli Sandalyeliler ’de  İsveç’ten Henrik Larsson Avrupa Şampiyonluğu kupaları ile birlikte basına görüntü verdi.

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.