“Bu örgüte, bu kuruluşa kimse dil uzatamaz”

“Bu örgüte, bu kuruluşa kimse dil uzatamaz”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Ersin Tatar'a, Hasan Sertoğlu ve federasyona yönelik sözleri nedeniyle dava sürecini başlattı

A+A-

SERTOĞLU: “MAKAMLA DERDİMİZ YOK”… KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu: “Bizim Cumhurbaşkanlığı makamıyla hiçbir derdimiz yok. Ancak Tatar’ın açıklamaları da hazmedilir açıklamalar değil. Hiç kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Hakareti Cumhurbaşkanı dahi yapsa bile. Bu örgüte, bu kuruluşa kimse dil uzatamaz”

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), Cumhurbaşkanı makamında bulunan Ersin Tatar’ın KTFF ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’na yönelik sözlerini yargıya taşıdı. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın açıklamaları hazmedilir değil” dedi, dava sürecin başladığını açıkladı. Sürecin KTFF avukatı tarafından takip edileceğini söyleyen Sertoğlu, “Bu saatten sonra söz yargıdadır. Cumhurbaşkanlığı makamı ile hiçbir derdimiz yok ancak açıklamaları hazmedilir değil. Olay çok net, o dönemde KTFF Yönetim Kuruluna, Başkanı’na, oybirliğiyle alınan kararda kimi imzası varsa Cumhurbaşkanı hepsine şerefsiz demiştir” değerlendirmesinde bulundu.

ktff-dava-tatar.jpg

Sertoğlu: Bu kurumun yöneticilerine, başkanına hiç kimse şerefsiz diyemez

Davanın dosyalanmasının ardından KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açıklamada “Kamuoyunu ciddi şekilde meşgul ettiğimiz için ben herkesten özür dilerim. Böyle bir olayla gündeme gelmek istemezdik ancak KTFF, 1955’te kurulmuş bu ülkenin en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu kurumun ne yöneticilerine, ne başkanına hiç kimse şerefsiz diyemez” diyerek sözlerine başladı.

“Eleştiri hakkı herkesin bakidir” diyen Sertoğlu, “Ağır eleştirirsiniz, hafif eleştirirsiniz, beğenirsiniz beğenmezsiniz. Bunlar demokrasilerde olan şeyler. Ama hiç kimsenin hakaret etme hakkı yoktur. Hakareti Cumhurbaşkanı dahi yapsa bile” ifadelerini kullandı.

 

“Açıklamalar hazmedilir açıklamalar değil”

Davanın dosyalanması ile birlikte kendileri için sürecin noktalandığını belirten KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Davamızı dosyaladık. Bu saatten sonra söz mahkemenindir. Süreci hep birlikte izleyeceğiz. Bizim Cumhurbaşkanlığı makamıyla, uzaktan yakından hiçbir derdimiz, problemimiz yok. Ancak Sayın Ersin Tatar’ın açıklamaları da hazmedilir gibi açıklamalar değil. Bundan dolayı da mahkemeye gelerek davamızı dosyaladık” dedi.

ktff-dava-aciklama.jpg

“O dönem kimin imzası varsa hepsine şerefsiz demiştir”

Avukatın süreci takip edeceğini söyleyen Hasan Sertoğlu, “Avukatımız süreci takip edecek. Yine bizden herhangi bir mahkeme safhasında bir şey isterlerse de gelip burada ifademizi vereceğiz. Zaten olay çok net. Futbol Federasyonu yönetim kuruluna, başkanına ve o dönemde genel kurulda oybirliği ile alınan kararda kimin imzası varsa Sayın Cumhurbaşkanı hepsine şerefsiz demiştir. Zaten TGRT’de hepsini görebilirsiniz” açıklamasını yaptı.

 

“Bu örgüte, bu kuruluşa kimse dil uzatamaz”

Davanın dosyalanması ile birlikte bundan sonra herhangi bir açıklama yapmayacaklarını ve topun artık mahkemede olduğunu ifade eden Hasan Sertoğlu, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu bu ülkenin en güzide kuruluşlarından bir tanesidir. En büyük sivil toplum örgütüdür. Bu örgüte, bu kuruluşa kimse dil uzatamaz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Tatar da dava açtı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine, Konya’da gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışına katılmasıyla ilgili, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yaptığı açıklamaları yargıya taşımıştı. Salih Can Doratlı Hukuk Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Hasan Sertoğlu aleyhinde, “açıklamalarının hakaret içermesi, zem ve kadih teşkil etmesi ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olmaları” iddiasıyla mahkemeye müracaat edilmişti. Açıklamada, konunun yargıya intikal etmesi nedeniyle daha fazla açıklama yapılmayacağı, yargılamanın neticelenmesinden sonra ileri açıklamanın yapılabileceği kaydedilmişti.

 

Ne olmuştu?

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu geçtiğimiz hafta başında yaptığı açıklamada ülke sporcusu ve ülke federasyonlarının hiçbirinin davet edilmediği, Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış törenine davet edilen Ersin Tatar’ın orada futbol camiasını temsil etmediğini belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından Ersin Tatar, TGRT Haber TV’de çıktığı bir programda “Kıbrıs’ın her noktasında insanlarla iç içe halk adamı diye tarif edilen, bağrından çıkmış bir Ersin Tatar’ım. Seçimle gelmiş bir Ersin Tatar’ım. Kimdir ki çıkacak ve diyecek ‘bizi temsil etmez’. Sen kimsin? Sen hangi seçimi kazandın? Sen hangi seçimi kazandın da çıkıp bana orada böyle laf edeceksin, kendinden geçmiş şekilde” ifadelerini kullanmıştı. Tatar ayrıca “Güney Kıbrıs’ta, Rum Federasyonu’na bizim Mücahit’in kurduğu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu yama yapmak için girişimlerde bulunan bazıları şimdi ahkam kesiyorlar. Bizi Güney Kıbrıs’taki Rum Federasyonu’na yama yapmaya kadar işi götürdüler. En büyük şerefsizlik” açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklama üzerine de Sertoğlu yaptığı açıklamada “Benim için en büyük onur ve gurur KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu olmaktır. Amacım Sayın Tatar’la polemik değildir. Ancak konuyu kişiselleştirip şahsımı ve futbol camiasını Türkiye kamuoyuna “Rumcu” göstermeye çalışması tek kelime ile aymazlıktır. Ben hep söylediklerimin arkasındayım. Eğer İslam Ülkeleri dahil dünyanın neresinde olursa olsun düzenledikleri organizasyona İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde gözlemci üye olarak bulunan Kıbrıslı Türkleri uluslararası izolasyon ve ambargolar altında ezmeyi sürdürürse bunu her ortamda eleştirmeyi sürdüreceğim” ifadelerini kullanmıştı.

 

Bu haber toplam 1415 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.