Sertoğlu, Tatar'a dava açıyor

Sertoğlu, Tatar'a dava açıyor

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a hakaret davası açıyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu, Hasan Sertoğlu’na yönelik açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “hakaret davası” açılmasını kararlaştırdı. KTFF tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'na yönelik yaptığı açıklamalar sebebiyle “hakaret davası” açılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.”

 

Ne olmuştu?

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu hafta başında yaptığı açıklamada ülke sporcusu ve ülke federasyonlarının hiçbirinin davet edilmediği, Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nın açılış törenine davet edilen Ersin Tatarı’ın orada futbol camiasını temsil etmediğini belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından Ersin Tatar, TGRT Haber TV’de çıktığı bir programda “Kıbrıs’ın her noktasında insanlarla iç içe halk adamı diye tarif edilen, bağrından çıkmış bir Ersin Tatar’ım. Seçimle gelmiş bir Ersin Tatar’ım. Kimdir ki çıkacak ve diyecek ‘bizi temsil etmez’. Sen kimsin? Sen hangi seçimi kazandın? Sen hangi seçimi kazandın da çıkıp bana orada böyle laf edeceksin, kendinden geçmiş şekilde” ifadelerini kullanmıştı. Tatar ayrıca “Güney Kıbrıs’ta, Rum Federasyonu’na bizim Mücahit’in kurduğu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu yama yapmak için girişimlerde bulunan bazıları şimdi ahkam kesiyorlar. Bizi Güney Kıbrıs’taki Rum Federasyonu’na yama yapmaya kadar işi götürdüler. En büyük şerefsizlik” açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklama üzerine de Sertoğlu yaptığı açıklamada “Benim için en büyük onur ve gurur KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu olmaktır. Amacım Sayın Tatar’la polemik değildir. Ancak konuyu kişiselleştirip şahsımı ve futbol camiasını Türkiye kamuoyuna “Rumcu” göstermeye çalışması tek kelime ile aymazlıktır. Ben hep söylediklerimin arkasındayım. Eğer İslam Ülkeleri dahil dünyanın neresinde olursa olsun düzenledikleri organizasyona İslam İşbirliği Teşkilatı içerisinde gözlemci üye olarak bulunan Kıbrıslı Türkleri uluslararası izolasyon ve ambargolar altında ezmeyi sürdürürse bunu her ortamda eleştirmeyi sürdüreceğim” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.