Kulüpler Birliği, Cumhurbaşkanı Tatar’ı kınadı

Kulüpler Birliği, Cumhurbaşkanı Tatar’ı kınadı

Futbol Kulüpler Birliği, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı kınadığını duyurdu, “Mesnetsiz yakıştırmaları kabul etmemiz mümkün değildir” açıklaması yaptı

A+A-

Futbol Kulüpler Birliği, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu arasındaki tartışmayla ilgili açıklama yayınladı. Birlik yönetim kurulu adına Başkanı Aytaç Karavezirler imzası taşıyan açıklamada “Başkan Sertoğlu’na sarf edilen “çirkin” ve “talihsiz” yakıştırmaları kınadığımızı bildiririz. KTFF Başkanı’na yapılan mesnetsiz yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

 

“Çirkin ve talihsiz yakıştırmaları kınıyoruz”

Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Son günlerde Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Sertoğlu arasında gündemi meşgul eden konu ile ilgili açıklamaya yapma gereği hissettik. Öncelikle 32 kulüpten oluşan üye yapımızla KKTC Futbol Kulüpler Birliği olarak KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yanında olduğumuzu ve Başkan Sertoğlu’na sarf edilen “çirkin” ve “talihsiz” yakıştırmaları kınadığımızı bildiririz.”

 

“Mesnetsiz yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir”

“Ülke sporunun çok sıkıntılı süreçten geçtiği bu günlerde yıllardır “bugün olacak”, “yarın olacak” diye diye bizi oyaladıkları yetmezmiş gibi, bizlerin ülke gençliği için, ambargo ve izolasyonların kaldırılması için verdiğimiz mücadelede yanımızda olmayıp, üstüne de “bizler tarafından seçilmiş” bir KTFF Başkanı’na yapılan mesnetsiz yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir.”

 

“Sertoğlu liderliği bizim attığımız imzalarla yapmaktadır”

“Sayın Tatar’ın, Başkan Sertoğlu’na yönelik “Sen kimsin? Hangi seçimi kazandın?” söylemleri de yersiz ve aşağılayıcıdır. Bilmiyorsa hatırlatalım; Sayın Sertoğlu son yapılan KTFF Genel Kurulu’nda 32 başkanın 31’inin ‘evet’ oyuyla KTFF Başkanı seçilmiştir. Sertoğlu, Futbol Federasyonu aracılığıyla; 20 binin üzerinde futbolcu, yüzlerce antrenör, hakem, yönetici ve futbolsevere liderlik etmektedir ve bu liderliği de bizim attığımız imzalarla yapmaktadır.”

 

“Bu yakıştırma biz kulüp başkanlarını da yok saymaktır”

“Sertoğlu, ömrünü futbol aracılığıyla ülke gençliğine adamış ve bu yolda çok bedeller ödemiştir. Tüm kulüpler olarak başkanımızın tam destekle yanındayız ve icraatlarından son derece memnunuz. Ülkede bu kadar tartışılan mevki ve makam varken 12 yıldır oybirliği ile KTFF Başkanlığı yapan bir kişiye yapılan bu yakıştırma biz kulüp başkanlarını da yok saymaktır.

Bu bağlamda Sayın Tatar’ı bir kez daha sarf ettiği sözlerden dolayı esefle kınar; kendisini bizim yerimize, Kıbrıs Türk gençliğinin yerine koyarak görev yapmasını beklediğimizi bildiririz.”

 

 

Bu haber toplam 940 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.