Alara'dan bronz madalya

Alara'dan bronz madalya

Alara Gaffari, Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.

A+A-

Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) tarafından bu yıl 39’uncusu düzenlenen “Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası” nda ‘Kızlar’da mücadele eden tek sporcumuz olan Alara Gaffari’nin “9 Top” disiplininde “Yarı Final”e yükselme başarısı sürpriz olarak değerlendirilirken, Mustafa Alnar’ın Avrupa 2’nciliğinin ardından Alara’nın elde ettiği 3’üncülük bilardo camiamızda büyük sevinç yarattı.
 

Şampiyonanın en küçük kızı
Bu yıl 39’uncusu düzenlenen şampiyonanın en küçük kız sporcu olan sporcumuz Alara “9 Top”ta adeta rakip tanımadı. İlk karşılaşmasında İsviçreli sporcu Shirin Keller’i 6-3 mağlup eden sporcumuz 2’nci turda eşleştiği Norveçli Michalle Sandman’e 6-2 mağlup olmaktan kurtulamadı. Yoluna kaybedenler gurubunda devam eden sporcumuz 3’üncü turda Belaruslu sporcu Daria Cheprasova’yı, 4’üncü turda ise İsveçli sporcu My Nguyen’i aynı skor ile 6-3 mağlup ederek saf dışı bırakmayı başardı. Alara’nın 5’inci turdaki rakibi Norveç’ten Nina Torvund oldu. Çekişmeli geçen karşılaşmanın ardından 6-5’lik skor ile galip gelen Alara adını ilk 8 sporcu arasına yazdırmayı başardı.
 

Norveçli rakibinden rövanşı aldı
Sporcumuz Alara’nın “Çeyrek Final’deki rakibi turnuvada galip gelenlerde yoluna devam eden 2’nci turda mağlup olduğu Norveçli Michalle Sandman oldu. Adeta rövanş niteliğindeki karşılaşmada rakibine göz açtırmayan Alara bu karşılaşmadan 6-0’lık skor ile ayrılarak ilk 4 sporcu arasına girmeyi başardı. “Yarı Final”de pek çok altın madalyanın sahibi Rus sporcu Kristina Tkach ile eşleşen sporcumuz bu karşılaşmayı 6-1 kaybederek final şansını yitirirken büyük bir başarıya imza attı.
EPBF Başkanı Gre Leenders’in tebrik ettiği sporcularımız Mustafa Alnar ile Alara Gaffari başarılarının devamı için birbirlerine söz verdiler. Elde ettikleri başarıyı bir üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden genç sporcular önümüzdeki şampiyonalarda Altın için mücadele edeceklerini söylediler.

 

Takımlarda çeyrek finalde veda ettik

Bu arada “Çeyrek Final”e yükselme başarısı gösteren; Osman Şanlısoy, Bilge Alaçam ve Aykın Burcu’dan oluşan Juniors Bilardo Takımımız  güçlü Almanya’ya 2-0 mağlup oldu ve takım karşılaşmalarına veda etti.

 

Bu haber toplam 2579 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.