12 ülkeden 65 sporcu yarıştı

12 ülkeden 65 sporcu yarıştı

19. Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nda ilk madalyalar bilardo dalında sahiplerini buldu.

A+A-

ALNAR’DAN ÜÇÜNCÜLÜK… Kariyerinde Dünya Gençler üçüncülüğü ve üçer kez Avrupa ikinciliği ile Avrupa üçüncülüğü bulunan milli sporcumuz Mustafa Alnar, U19 kategorisinde üçüncü oldu

 

19. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın ilk organizasyonu olan bilardo dalında U17 ve U19 yarışmaları tamamlandı. Acapulco Hotel’de 600 metrekarelik salon içerine konuşlandırılan 8 masa üzerinde gerçekleştirilen organizasyona Almanya, Belarus, Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, İsrail, İsveç, KKTC, Rusya, Slovakya, Türkiye ve Ukrayna olmak üzere 12 ülkeden 65 milli sporcu katıldı.

 

Almanya damgasını vurdu

Pek çok Avrupa Şampiyonası madalyası sahibi 6 sporcusu ile organizasyona katılan Almanya bireysel alanda iki birincilik ve bir üçüncülük alarak organizasyona damgasını vurdu. U17 Kategorisi’nde Dennis Laszkowski ve U19 Kategorisi’nde Christian Froehlich ülkesine birincilik kazandıran sporcular oldu. Christian Froehlich’in 4 Avrupa Şampiyonluğu ve 1 Avrupa ikinciliği, Dennis Laszkowski’nin de Avrupa Şampiyonaları’nda kazanılmış 1 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülüğü bulunuyor.

 

Alnar’dan üçüncülük

Dünya Gençler Üçüncülüğü ve üçer kez Avrupa ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü bulunan milli sporcumuz Mustafa Alnar U19 kategorisinde üçüncü oldu. Yarı Final’de eşleştiği Alman sporcu Christian Froehlich karşısında 6-6’ya kadar karşılaşmayı başa baş götüren Alnar özellikle son üç sette hatasız oynayan güçlü rakibine karşı koyamadı ve karşılaşmayı 6-9 kaybetti.

 

Karşılaşmalar canlı yayınlandı

Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu’nun bu yıl envanterine kazandırdığı canlı yayın sistemi sayesinde, 8 masa üzerinde gerçekleştirilen karşılaşmalar 6 kamera ile internet üzerinden canlı yayınlandı. İlk kez gerçekleştirilen uygulama ile özellikle organizasyona katılan Avrupa ülkelerinden yüzlerce kişi dört gün boyunca karşılaşmaları canlı olarak izledi.

 

Dereceler

19. Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları çerçevesinde düzenlenen bilardo müsabakaları sonunda U17 ve U19 kategorilerinde sıralamalar şu şekilde oluştu:

 

U17

1. Dennis Laszkowski (Almanya)

2. Arseni Sevastyanov (Finlandiya)

3. Ajdın Piknjac (Bosna Hersek)

4. Moritz Neuhausen (Almanya)

 

U19

1. Christian Foehlich (Almanya)

2. Faruk Terzic (Bosna Hersek)

3. Mustafa Alnar (KKTC)

4. Jere Virtaranta (Finlandiya)

Bu haber toplam 1787 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.