“Kendi kendimizle maç yapmaktan usandık”

“Kendi kendimizle maç yapmaktan usandık”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (17) – ABBAS OSUM

A+A-

“FUTBOLUMUZ GERİYE GİTTİ”… YENİDÜZEN’de her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Yonpaş Dumlupınar’ın deneyimli kaptanı Abbas Osum; “Ülkemizde futbol her geçen gün cazibesini kaybediyor. Tanınmamış ülke olmadığımız için hep yerimizde saydık. Yerimizde saymayı geçtim, daha da geriye gittik” dedi.

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’ın tecrübeli kaptanı Halil Turan oldu. Uzun yıllardır ülke futboluna hizmet veren Turan ile futbol hayatından, formasını giydiği Yonpaş Dumlupınar’a, unutamadığı anıdan ülke futbolcusu ve sporcularının yaşadığı sorunlara kadar birçok konuyu konuştuk.

 

4 takımda kaptanlık yaptı

Ülkemizin deneyimli kaptanlarından Abbas Osum, kaptanlık görevini 4 takımda yaptığını söyledi. Osum, Çetinkaya, Gençler Birliği, Mağusa Türk Gücü’nden sonra şimdi de Yonpaş Dumlupınar’da kaptanlık bandını takıyor.

 

Osum: “Hedefimiz Süper Lig’e yükselmek”

Yonpaş Dumlupınar’ın kaptanı Abbas Osum, bu sezon hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Osum; “Performansımın çok iyi olduğunu düşünüyorum. En az gol yiyen takım olarak Kıbrıs Türk futbol tarihine de geçtik. Takım olarak çok iyi futbol oynuyoruz, hedefimiz; takım olarak Süper Lig’e çıkmak” dedi.

img_1697.jpg

 

“Yaşadığımız anılar unutulmaz…”

Abbas Osum, futbol hayatı boyunca unutulmaz birçok anı olduğunu dile getirdi. Osum; “Futbol hayatımızda çok güzel anılarımız oldu. Yaşadığımız anılar asla unutulmaz. Anılarımızı çocuklarımıza her zaman anlatacağız” dedi.

 

“Futbolumuz cazibesini kaybediyor”

Yonpaş Dumlupınar kaptanı Abbas Osum, YENİDÜZEN’de her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine yaptığı açıklamada ülke futbolunun sorunlarından bahsetti. Ülke futbolumuzun günden güne geriye gittiğini belirten deneyimli oyuncu, “futbolumuz cazibesini kaybediyor” değerlendirmesini yaptı. Osum; “Ülke futbolcularının yaşadığı sıkıntı ve sorun bana göre amatörlükten dolayıdır. Yani gerçek anlamda işimiz futbol olmadığı için ve başka sorumluluklarımız olduğu için futbol ikinci ve üçüncü planda kalıyor. Bu konu bana göre, ülke futbolumuz ve bu işin öznesi olan futbolcularımız için büyük bir sıkıntıdır. Ülkemizde futbol her geçen gün cazibesini kaybediyor. Tanınmamış ülke olmadığımız için hep yerimizde saydık. Yerimizde saymayı geçtim, daha da geriye gittik. Futbol bir oyundur, bir başka deyişle bir şovdur ama biz kendi kendimizle maç yapmaktan usandık artık. Farklı platformda oynamak bizim futbolumuzu daha yukarı çeker. Aksi takdirde bitmeye mahkûmuz. Tüm bunlardan bahsederken, gençlerimizin daha çok futbola iki elle sarılmaları lazım diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

img_9800.jpg

Bu haber toplam 2257 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.