“Umarım yeni nesil için bir kapı açılır”

“Umarım yeni nesil için bir kapı açılır”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (7) – HALİL İBRAHİM ÇOCUK

A+A-

“HEDEFİMİZ KALICI OLMAK”… Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu Hamitköy kaptanı Halil İbrahim Çocuk oldu. Takım olarak hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğunu belirten Çocuk, ülke futbolcusunun en büyük sorununun sözleşmelerin olmaması olduğunu ifade etti

 

“İMRENEREK İZLİYORUM”… Ambargolara vurgu yaparak “Yabancı ülkelerin spor branşlarını televizyondan imrenerek izliyorum” diyen Çocuk, “Keşke biz de farklı ülkeler ile maçlar yapabilseydik. Bizim yaş grubumuz bu güzelliklere dıştan baka kaldı. Umarım yeni nesiller için bir kapı açılır” dedi

 

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu Hamitköy kaptanı Halil İbrahim Çocuk oldu. Yıllar sonra Süper Lig’de mücadele eden Lefkoşa ekibinin alt yapısından yetişerek son iki yıldır A takımında kaptanlık yapan Çocuk, takımın hedeflerinden unutamadığı anısına, ülke sporcularının yaşadığı sorunlardan ambargolar altında spor yapmanın zorluklarına kadar birçok soruyu yanıtladı.

Futbola başladığı ve alt yapısından yetiştiği kulüp olan Hamitköy’de son iki yıldır takım kaptanlığı yapan Halil İbrahim Çocuk, “1998’de futbola başladığım, alt yapısından yetiştiğim kulübümün çeşitli kategorilerinde forma giyip kaptanlığını yaptıktan sonra 2009-2010 sezonundan beri A takım kadrosundayım ve son 2 sezondur takım kaptanlığını yapmaktayım” açıklamasını yaptı.

 

Çocuk: “Hedefimiz ligde kalıcı olmak”

Uzun yıllar sonra Süper Lig’e yükselen Hamitköy’ün hedefinin ligde kalıcı olabilmek ve Kıbrıs Kupası mücadelesinde erken veda etmemek olarak kulübün hedeflerini belirten Çocuk, “Bu sezon Süper Lig’de çoğunluğu kendi altyapısından gelen genç bir kadro yapısına sahip, 4-5 kaliteli yerli ve yabancı transferden kurulmuş bir takım olarak ilk sezon adına hedefimiz ligde kalıcı olabilmek ve Kıbrıs Kupası’na erken veda etmemektir” dedi.

 

hic2.jpg

 

“Daha iyi olmak için elimden gelenin fazlasını takımıma vermek istiyorum”

Kendi performansını değerlendiren Halil İbrahim Çocuk, şu ana kadar istediği seviyede sezona başlayamadığını, ilerleyen haftalarda daha iyi olabilmek için özverili şekilde çalışmalara devam edeceğini ifade etti. Çocuk, “Sezona istediğim performansta başlayamadım. Bundan dolayı istikrarımı şu ana kadar yakalayamadım” derken, “İlerleyen haftalarda daha iyi olmak için özverili bir şekilde çalışmalara devam edip elimden gelenin fazlasını takımıma vermek istiyorum” dedi. Çocuk, “Önemli olan takım olarak mücadele gücümüzün yüksek olmasıdır. Zaten şu ana kadar takım olarak bunu sergilemekteyiz” açıklamasını yaptı.

 

“2010-11 ve geçtiğimiz yılki Play-off şampiyonluklarını unutamam”

Halil İbrahim Çocuk, unutamadığı anı olarak 2010 – 2011 sezonunda kazandıkları şampiyonluk ve geçtiğimiz yıl Birinci Lig’de elde ettikleri Play-off şampiyonluğunun doğum gününe denk gelmesi olduğunu belirtti. Çocuk, “2010-2011 sezonunda son 2 hafta kala yakalamış olduğumuz lig şampiyonluğunu unutamam. O sezon ilk kez düzenli olarak ilk 11’de yer almaya başladığım sezon olmasından dolayı... Geçtiğimiz sezon 2018-2019 sezonunda Play-off finalinin doğum günüme denk gelmesi ve kazanılan Play-off şampiyonluğu unutamayacağım çok özel anılarım arasında olacaktır” dedi.

 

hic3.jpg

 

“En büyük sorun sözleşme”

Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorunun sözleşmelerin olmaması olduğunu belirten Halil İbrahim Çocuk, sporcu sağlığı konusuna da özen gösterilmesi gerektiğini aktardı. Çocuk, “Ülkemiz futbolcularının sorunlarından biri olan sözleşmesiz futbol oynamak ve kulüp başkanlarımızın inisiyatifine veya iki çift lafına bakması zor bir durum” derken, “Her yıl bazı futbolcu arkadaşlarımızın transfer dönemi büyük sıkıntılar yaşaması ve hatta futbolu bırakma noktasına gelmesi ülkemiz adına üzücü bir durumdur” açıklamasını yaptı. Çocuk bunun yanında sağlığa da yeterli özenin gösterilmemesinin diğer bir sorun olduğunu vurguladı.

 

“Yabancı ülkelerin spor branşlarını imrenerek izliyorum”

Ambargolar altında ülkemizde spor yapmanın zor bir durum olduğunu belirten Halil İbrahim Çocuk, yabancı ülkelerin spor branşlarını imrenerek izlediğini, gelecek nesillerin neler dış ülkelerde yapabileceğini sergileyebilmesi için bir kapı açılır ümidi taşıdığını aktardı.

 “Ambargolardan dolayı sporcu arkadaşlarım gibi ben de yabancı ülkelerin maçlarını sadece futbol olarak değil tüm spor branşları olarak imrenerek izlemekteyim. Keşke bizler de dolu tribünler önünde maç oynayabilseydik, farklı ülkelerde resmi maçlar yapabilseydik... Lig şampiyonumuz bile bu tip organizasyonlarda yer alabilseydi…” diyen Çocuk, “Son olarak da bizim yaş gruplarımız bu güzelliklere dıştan baka kaldı. Umarım en iyi şekilde yapılandırılıp gelecek nesillerin neler yapabileceğini dış ülkelerde sergileyebilmesi için bir kapı açılır diye düşünüyorum…” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.