Türkiye Kupası'na da Beşiktaş imzası

Türkiye Kupası'na da Beşiktaş imzası

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, Cumartesi günü Süper Lig şampiyonluğunun ardından bu akşam da kupa şampiyonluğuna uzandı.

A+A-

59. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fraport TAV Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Rakibini 2-0 mağlup etmeyi başaran Beşiktaş, Süper Lig şampiyonluğu ile beraber elde ettiği Türkiye Kupası şampiyonluğuyla sezonu çifte kupa ile tamamlamanın mutluluğunu yaşadı.

besiktas.jpg

Beşiktaş golle başladı

Sergen Yalçın'ın ekibi Beşiktaş, cumartesi günü Süper Lig şampiyonluğuna ulaştığı Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki karşılaşmaya adeta golle başladı. 3. dakikada gelişen atakta Josef de Souza finalde takımını öne geçirdi.

Karşılaşmanın 30. dakikasında ise Atiba Hutchinson'ın pasında hızlı atağa çıkan Rachid Ghezzal Fraport TAV Antalyaspor savunmasını az adamla yakaladı. Rachid Ghezzal topu sağ kanattan ileri çıkan Valentin Rosier'e gönderdi ve kaleci Ruud Boffin ile karşı karşıya kalan Rosier ceza sahası içi sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Finale kadar gol yemeden gelen Antalyaspor ikinci yarıda farkı azaltma adına açık aradı ancak pozisyonlardan gol sesi çıkmadı.

besiktas-kupa.jpg

10’uncu kez kupa şampiyonluğu

Son düdükle birlikte Beşiktaş, 16 kez final oynadığı kupada 10. kez zafere ulaştı. Siyah-beyazlılar kupada 5. turdan itibaren Tarsus İdmanyurdu, Çaykur Rizespor, İttifak Holding Konyaspor ve Medipol Başakşehir'i elemişti.

 

Maçın oyuncusu Josef

Karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle Beşiktaş kupasını Antalyaspor oyuncularının alkışlarıyla aldı. Törende Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir yer aldı. Beşiktaş futbolcusu Josef de Souza aynı zamanda maçın oyuncusu ödülüne layık görüldü.

 

Bu haber toplam 727 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.