"Türk kadınına verilen değer olarak bunu kabul ediyorum"

"Türk kadınına verilen değer olarak bunu kabul ediyorum"

Dr. Ayten Berkalp, adının verildiği Kadınlar Kıbrıs Kupası kura çekimine katılarak duygularını dile getirdi

A+A-

İlk kez düzenlenecek Kadınlar Kıbrıs Kupası öncesinde ilk sözü KTFF Eğitim Üst Kurulu Başkanı Hüseyin Ekmekçi aldı. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun vizyonu arasında kadın futbolunun gelişmesi olduğunu belirten Ekmekçi, “Üç yıl sonunda kendi ekonomisi, transfer piyasası ve altyapısını yaratan bir organizasyon amacındayız” dedi.

Kadın futbolunda Federasyon Kupası organize etmenin çok istedikleri bir şey olduğunu ve heyecanlı olduklarını aktaran Hüseyin Ekmekçi, “Fenerbahçe dönemini saymıyorum ama ülkenin en zor dönemlerinden bir tanesinde bir kadının Doğan Türk Birliği camiasına başkanlık yapması büyük bir şeydi” dedi. Kadınlar Kıbrıs Kupası’na Dr. Ayten Berkalp’in adını verdiklerini, ülke sporuna hizmet veren kadınlar adına bunu yaptıklarını söyleyen Ekmekçi, Berkalp’e bunu kabul ettiği için teşekkür etti.

 

Berkalp: Türk kadınına verilen değer olarak kabul ediyorum

Kura çekiminde söz alan Dr. Ayten Berkalp, adının kupaya verilmesini Türk kadınına verilen değer olarak kabul ettiğini söyledi. “Hep söylenir, tıbbiyeden her şey çıkar, arada doktor çıkar diye. Tam tersi olanlardan biriyim” diyen Berkalp, “Spora çok küçük yaşlarda başladım. Ben hiç düşünmemiştim bir erkek futbol kulübüne başkan olmayı. Hasta olan kardeşimi başkanlıktan çıkarabilmek için toplantıya gitmiştim. Üyeydim. Kazara başkan oldum. Kötü günlerden geçiyorduk. Çok zor durumlarda çalıştım. Takımı kümede tuttuk. Küçükken mahalle aralarında biz te top oynadık. Simay gibi bir arkadaşımız bu işe gönül vermiş, çok memnunum. Erkekler yol vermezse nasıl kadınlar yola çıkacak. Bize barikat olmamaları lazım” dedi.

“Sporu sadece bir eğlence olarak düşünmeyin” diyerek sözlerini sürdüren Berkalp, “Hem fiziksel hem ruhsal olarak insanı geliştiriyor. Başarılar diliyorum. Sadece doktor olarak değil, Türk kadınına verilen değer olarak bunu kabul ediyorum. Başta da Atatürk'e teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1019 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.