Tüm Zamanlar Puan Durumu

Tüm Zamanlar Puan Durumu

Yenidüzen, 1955 yılından bu yana oynanmaya devam eden ülke futbolunun en üst liginin puan durumunu her hafta okuyucularına güncelleyerek aktarıyor

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) 1955 yılında kurulması ile birlikte ülke futbolunun en üst ligi olan Süper Lig’de 62’inci sezon geçtiğimiz hafta başladı. Daha önce 1. Lig adı altında da oynanan ligde 60 ve 61. sezonlarda olduğu gibi bu sezon da YENİDÜZEN her hafta en üst ligin puan durumunu okurlarına güncelleyerek aktaracak. Ödüllü haber dizisinde ilk hafta sonrasında yaşanan ilkler şöyle:

 

Geride bıraktığımız sezon Birinci Lig’i şampiyon olarak tamamlayan ve tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Miracle Karşıyaka, lig tarihinde en üst ligde yer alan 39’uncu takım oldu. Karşıyaka ilk haftada Türk Ocağı deplasmanında golsüz berabere kalarak ilk puanını da elde etti.

 

62 sezondur oynanan en üst ligde 52’nci sezonuna adım atan Yenicami, geride bıraktığımız hafta 2200 golü geçti. Konuk ettiği Pera Larnaka Gençler Birliği’ni 3-1 yenen siyah beyazlılar toplam gol sayısını 2201 yaptı. Takımın tarihteki 2200. golünü ise bu sezon kadroya dahil edilen yabancı oyuncu Uzochukwu Chukwuma Ugwu kaydetti.

 

Ülke futbolunun en üst liginde 6’ncı sezonunu geçiren Göçmenköy, ilk haftada konuk ettiği Yeniboğaziçi’ni 3-0 mağlup etti. Ligde bugüne kadar 142 maç oynanan başkent ekibi, toplam galibiyet sayısını 40 yaptı.

 

23-001.jpg

 

Mesarya 60’ıncı maçını oynadı

En üst ligde üçüncü sezonunu geçiren Mesarya Spor Kulübü, ligin ilk haftası ile birlikte 60’ıncı lig maçını oynamış oldu. Sarı kırmızılı ekip, konuk ettiği Cihangir’e bu maçta 1-0 mağlup oldu.

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.