Topcan kabri başında anıldı

Topcan kabri başında anıldı

Ülke sporuna önemli hizmetleri bulunan, KTFF kurucu başkanı Ahmed Sami Topcan, kabri başında düzenlenen törenle anıldı

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) kurucu başkanı Ahmed Sami Topcan, ölümünün 16. yılında Lefkoşa’daki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine Topcan’ın ailesi, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, spor camiası ve sevenleri katılım gösterdi. Törende Topcan’ın oğlu Nazım Topcan ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

 

Topcan: Toplumuna hizmet vermiş insanların hatırlanmasını sağlamak gerekir

Törende konuşan Nazım Topcan, 16 yılın bir çırpıda geçtiğini, ayrıca yaşamış olsaydı Topcan’ın 100 yaşında olacağını ifade ederek, “Bu 16 sene bize şunu gösterdi; toplumumuz emek vermiş, toplumu için kendisini feda etmiş biri olan Ahmed Sami Topcan unutulmamış. Yeni pırıl pırıl bir neslin ortaya çıktığının işaretidir bu. Bu yeni neslin toplumuna, milletine, ülkesine hizmet vermiş insanları hatırlanmasını sağlamak gerekmektedir. Ahmed Sami Topcan isminin ümit ederim ki daha büyük tesislere, caddelere verilebilir. Onun anısına daha büyük turnuvalar yapılabilir. Bizi tek tanıyan Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Spordan yetkili görevliler geldiğinde, ümit ederim ki toplumdan birine sahip çıksınlar ve Ahmed Sami Topcan’ın mezarını ziyaret etsinler” dedi.

 

Sertoğlu: Topcan’ın adını Süper Kupa’ya vereceğiz

Herkese geldiği için teşekkür eden KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Bizim liderimiz, yani futbolun liderinin yüzüncü yaşı anısına Süper Kupamızın ismini Ahmed Sami Topcan Süper Kupası olarak oynatacağız. Ülkemize, milletimize böyle büyük değerli insanlar her zaman nasip olmaz” diyerek törene katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından din görevlisinin duaları ile tören son buldu.

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.