Tırmanmanın şampiyonları belirlendi

Tırmanmanın şampiyonları belirlendi

Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası tamamlandı

A+A-

Sezonun son iki yarışı olan 3 ve 4. yarışların aynı gün yapıldığı şampiyonada son iki yarışı Deniz Denner – Ömer Topçu ikilisi kazanırken, Methoidis Arygorou – Gyrgoris Arygorou ikilisi 2022 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Tırmanma şampiyonları oldular

denner-2.jpg

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) Basel Holding ana sponsorluğunda, Limon Fatura, Aveon Sigorta, Eurol, Rinata Parts & Oils ve Near East Bank katkılarıyla düzenlemiş olduğu, Kuzey Kıbrıs Tırmanma Şampiyonası’nın 3. ve 4. yarışı aynı gün, 22 Ekim Cumartesi günü toplamda 13 aracın katılımıyla Kaplıca - Kantara’da gerçekleşti.  3. Tırmanma’da 11 aracın ve 4. Tırmanma’da 10 aracın finiş görmesiyle etaplar tamamlandı.

Saat 12.00’de başlayan yarışta, ekipler önce uzun etap olan 3,8 km’lik Kaplıca – Kantara 3. tırmanma etabını 1’i deneme olmak üzere 3 kez aynı güzergâhı geçtiler. Sonrasında kısa etap olan 2,8 km’lik Kaplıca – Kantara 4. tırmanma etabını 2 kez geçtiler.

grygoris.jpg

3 ve 4. yarışlarda Denner birinci

3. tırmanma yarışında sınıflara göre dağılımda, sıralama şu şekilde gerçekleşti; E2’de birinci Deniz Denner – Ömer Topçu, ikinci Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou, üçüncü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi oldular. E4’de birinci Ahmet Bağrıaçık – Huri Bağrıaçık olurken, ikinci Onur Gani – Emine Keremoğlu ikilisi, üçüncü ise Tancan Kemaller – Gökhan Özkarayel ikilisi geldiler. E3’de birinci Kemal Topçuoğlu – Behiç Topçu, ikinci Hasan Karlıtaş – Halil Çolakoğlu, üçüncü ise Onat Kutlar oldular.   Genel Klasman sıralamasında ise müthiş çekişmenin yaşandığı yarışta Deniz Denner – Ömer Topçu ikilisi en iyi zamanı yaparak lider olurken, ikinciliği Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou , üçüncülüğü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi oldular.

4. tırmanma yarışında sınıflara göre dağılımda, sıralama şu şekilde gerçekleşti; E2’de birinci Deniz Denner – Ömer Topçu, ikinci Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou, üçüncü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi oldular. E4’de birinci Ahmet Bağrıaçık – Huri Bağrıaçık olurken, ikinci Onur Gani – Emine Keremoğlu ikilisi, üçüncü ise Can Yılmaz – İbrahim Can Eroğlu ikilisi geldiler. E3’de birinci Kemal Topçuoğlu – Behiç Topçu, ikinci Hasan Karlıtaş – Halil Çolakoğlu, üçüncü ise Onat Kutlar oldular.  

sampiyonlar.jpg

Tırmanma şampiyonları Arygorou ikilisi

Genel Klasman sıralamasında ise müthiş çekişmenin yaşandığı yarışta Deniz Denner – Ömer Topçu ikilisi en iyi zamanı yaparak lider olurken, ikinciliği Methoidis Arygorou – Grygoris Arygrou, üçüncülüğü ise Doğa Koyuncu – Hasan Damdelen ikilisi elde etti.

Bu sonuçların ardından Methoidis Arygorou – Gyrgoris Arygorou ikili 2022 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Tırmanma şampiyonları oldular. E4 kategorisinde Ahmet Bağrıaçık, E2 kategorisinde Methoidis, E3 Kategorisinde Hasan Karlıtaş ve Kadın Pilotlarda Gölgem Paşa şampiyon olarak sezonu tamamladılar.

Bu haber toplam 695 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.