Serdarlı’daki zafer şampiyonluğu getirdi

Serdarlı’daki zafer şampiyonluğu getirdi

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2026 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın 7’nci yarışı, 3.Omağ-Çağkan Yapı Rallisi’nde zafer Çağkan Bozalanlar-Hasan Evrensel ikilisinin oldu.

A+A-

Basel Holding’in ana sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK), organize ettiği ralli şampiyonasının yedinci yarışı Serdarlı merkezli organizasyonla yapıldı. Bu sezon 3.Kez yapılan Omağ & Çağkan Yapı Rallisi, Omağ Development ve Çağkan Yapı İskele Sistemleri sponsorluğunda hayata geçirildi. Ralli, 18 Ekim Pazar günü Serdarlı, Gönendere ve Ergenekon köyleri arasında hazırlanan 3 etabın ikişer kez geçilmesiyle yapıldı. Toplamda 16 ekibin start aldığı zorlu rallide 9 ekip finişe ulaşmayı başarırken, zafere ulaşmayı başaran ekip 46 dakika 26.7 saniyelik dereceleriyle Goodyear Racing Team ekibi, Çağkan Bozalanlar-Hasan Evrensel ikilisi oldu ve resmi olmayan sonuçlara göre 2026 Basel Holding Ralli Şampiyonası’nda bitime 1 yarış kala şampiyonluğa ulaşmayı başardılar. Carlot-Bezdikian Rally Team ekibi, Hüseyin Şüküroğlu-Kemal Topcuoğlu ikilisi ise 46 dakika 54,6 saniyelik dereceleriyle ikinci olurken, Beşok Racing Team ekibi İlker Beşok-Caner Müjde ikilisi 48 dakika 08.8 saniyelik dereceleriyle üçüncü oldular.

ralli-2.jpg

Ömer Yıldız 2026 Mahalli Ralli Kupası’nda zafer İlke Koçak-Ümit Koçak ikilisinin
Basel Holding’in şampiyona sponsorluğu ve Omağ Development ile Çağkan Yapı İskele Sistemleri’nin ana sponsorluğunun yanı sıra; Geçitkale-Serdarlı Belediyesi, Polaris, Genpower, Gopro, Limon Fatura Ödeme, Near East Bank, Chagla Food&Drink, Aveon Sigorta, İkas Süpermarket, Chagla Car Care, Doill, Seyhun Bıkmaz Şoför Okulu, Carlot Auto ve Basel Energy’nin de katkıları ile gerçekleştirilen yarışta Ömer Yıldız 2026 Mahalli Ralli Kupası birincisi Bilgimer Rally Team’den İlke Koçak-Ümit Koçak ikilisi birinci olmayı başardı. Macila Rally Team’den Hasan Macila-Doğa Koyuncu ikilisi ikinci olmayı başarırken, Chagla Racing Team ekibi, Yaz Muratoğlu-Hüseyin Evliya ikilisi üçüncü oldu.

 

Rallinin Sınıf 2 birincisi Doruk Doğan-Buğra Tabak ikilisi olurken, ikinci Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ikilisi oldu. Sınıf R birincisi İlker Beşok-Caner Müjde ikilisi ve ikincisi Yaz Muratoğlu-Hüseyin Evliya ikilisi oldu. Sınıf 1 birincisi İlke Koçak-Ümit Koçak ikilisi, ikinci ise Kozan Çayan-İsmail Sakinsel ikilisi oldu. Sınıf 4 birincisi Hasan Macila-Doğa Koyuncu ikilisi olmayı başardı. Gençlerde birinci İlker Beşok-Caner Müjde ikilisi, Genç Pilotlar ikincisi Doruk Doğan ve Genç Pilotlar üçüncüsü Yaz Muratoğlu oldu. Masterlerde birinci Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk ikilisi olurken ikinci Kozan Çayan-İsmail Sakinsel ikilisi oldu. Kadın pilotlar birincisi Yaz Muratoğlu oldu. Vahide Çobanoğlu En Centilmen Sporcu özel ödülüne ise İlker Beşok-Caner Müjde ikilisi seçildi. Yarış sonunda ödül töreni Serdarlı Belediyesi Düğün Salonu önünde yapıldı. Dereceye girenlere kupalarını Çağkan Yapı İskele Sistemleri direktörlerinden Aycan Hacımevlüt Evrensel ve Özcan Hacımevlüt Bozalanlar, Karel-Karan-Adal Bozalanlar ile KKTOK Organizasyon Komitesi üyeleri takdim etti.

 

Dereceler:

 

No.

Takım

Pilot

Co-Pilot

Araç

Sınıf

Derece

1

1

Goodyear Racing Team

Çağkan Bozalanlar

Hasan Evrensel

Skoda Fabia RS Rally2

2

46:26.7

2

5

Carlot-Bezdikian

Hüseyin Şüküroğlu

Kemal Topcuoğlu

VW Polo GTI Rally2

2

46:54.6

3

18

Beşok Racing Team

İlker Beşok

Caner Müjde

Canam Maverick R

R

48:08.8

4

6

S.D. Motors Rally Team

Doruk Doğan

Buğra Tabak

Skoda Fabia Rally2

2

50:34.5

5

4

Goodyear Racing Team

Oktay Çocuk

Hüseyin Çocuk

Skoda Fabia Rally2

2

52:50.8

6

10

Bilgimer Rally Team

İlke Koçak

Ümit Koçak

Mitsubishi L. Evo9

1

54:04.4

7

16

Macila Rally Team

Hasan Macila

Doğa Koyuncu

Ford Fiesta R2

4

58:46.6

8

20

Chagla Racing Team

Yaz Muratoğlu

Hüseyin Evliya

Canam Maverick

R

1:02:21.8

9

17

 

Kozan Çayan

İsmail Sakinsel

Mitsubishi Mirage Proto

1

1:02:43.9

10

9

Bilgimer Rally Team

Buse Bilgimer

Sabahattin Dağlı

Mitsubishi L. Evo9

1

Bitiremedi

11

7

Biricik Rally Team

Hakan Biricik

Mehmet Bayraktar

Subaru Impreza

1

Bitiremedi

12

12

Çelebçi Motorsport

Salih Çelikkaya

Özker Özçelebi

Mitsubishi L. Evo10 R4

2

Bitiremedi

13

15

Çelebçi Motorsport

Remzi Hürkol

Barış Hürkol

Ford Fiesta R2

4

Bitiremedi

14

11

Çelebçi Motorsport

Mehmet Kaplan

Rasim Çetinkaya

Mitsubishi L. Evo6

1

Bitiremedi

15

8

Bilgimer Rally Team

Hüseyin Yarkıner

Tonguç Özyıldız

Mitsubishi L. Evo7

1

Bitiremedi

16

2

Stage Cars Rally Team

Zeki Demirdeş

Ahmet Özerdem

VW Polo GTI Rally2

2

Bitiremedi

 

Genel Klasman

1.Çağkan Bozalanlar-Hasan Evrensel

2.Hüseyin Şüküroğlu-Kemal Topçuoğlu

3.İlker Beşok-Caner Müjde

Ömer Yıldız 2026 Mahalli Ralli Kupası Genel Klasman

1.İlke Koçak-Ümit Koçak

2.Hasan Macila-Doğa Koyuncu

3.Yaz Muratoğlu-Hüseyin Evliya

Sınıf 2

1.Doruk Doğan-Buğra Tabak

2.Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk

Sınıf 1

1.İlke Koçak-Ümit Koçak

2.Kozan Çayan-İsmail Sakınsel

Sınıf R

1.İlker Beşok-Caner Müjde

2.Yaz Muratoğlu-Hüseyin Evliya

Sınıf 4

1.Hasan Macila-Doğa Koyuncu

Masterler

1.Oktay Çocuk-Hüseyin Çocuk

2.Kozan Çayan-İsmail Sakinsel

Gençler

1.İlker Beşok-Caner Müjde

2.Doruk Doğan

3.Yaz Muratoğlu

Kadın Pilot

1.Yaz Muratoğlu

Yarışın Kahramanları: İlker Beşok-Caner Müjde

Bu haber toplam 45 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.