Tecrübe kazandılar

Tecrübe kazandılar

Badmintonda Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 11 Yaş Badminton Milli Takımı 7 galibiyet alarak geçtiğimiz dün akşam ülkeye döndü.

A+A-

Badmintonda Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 11 Yaş Badminton Milli Takımı 7 galibiyet alarak geçtiğimiz dün akşam ülkeye döndü. Ankara’daki Türkiye Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezi Spor Salonunda 24 Kasım’da başlayan 11 yaş altı Badminton Şampiyonası’na katılan KKTC Badminton Milli Takımı, ilk gün çıktığı 12 tekler maçından 5 galibiyet aldı. Sabah 10.00’da başlayan maçlar gece 21.00'e kadar sürerken erkeklerde sırasıyla Salih D. Öztürk, Hüseyin Özuyanık, kızlarda ise Nehir M. Deniz, İncinaz Üngüder ve İzgi Mertdin galibiyet alarak tur atladı. Tek erkeklerde Marko Lesinger, Başar Kuzel ile kızlarda Nilgün Akbulut ilk maçlarında rakiplerine yenildi. İkinci gün ise tek erkekler kategorisinde Salih D. Öztürk ve karışık çiftlerde İzgi Mertdin-Hüseyin Özuyanık çifti galip geldi. Turnuvanın ikinci günü öğleden sonraki periyodda maçlarını kaybeden oyuncularımız toplamda aldıkları 7 galibiyet ile turnuvayı tamamladı. Turnuvanın ikinci gününde Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ile maçları birlikte izleyen Federasyon Başkanı Fırat Deniz federasyona verdiği destekten dolayı plaket takdiminde bulundu.

 

Deniz: “Sporcularımızın tecrübe etmesi açısından önemli bir turnuva oldu”

Badminton Federasyonu başkanı Fırat Deniz, turnuvaya 400 sporcunun katıldığını ve bu gibi turnuvalarda yarışma imkanı bulan sporcuların tecrübe kazanması açısından önemli olduğunu belirtti. Sporcuların da gayet mutlu olduklarını belirten başkan Deniz, çok yoğun bir döneme girdiklerini ve bu yorucu dönem içerisinde çocukların sevinçli ve mutluluğu bu yorgunluklarını unutturduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1657 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.