Spor ve barış kazandı

Spor ve barış kazandı

Mağusa Türk Gücü ile Nea Salamina Pile’de tarihi dostluk maçında buluştu

A+A-

TARİHİ MAÇTA KARŞILAŞTILAR… Monaco Merkezli ‘Peace and Sports’ kurumunun himayesinde, Stelios Vakfı desteği ile Mağusa Türk Gücü ve Nea Salamina takımları Pile’de tarihi dostluk maçında karşılaştı. Dünyaca ünlü Fildişi Sahilli yıldız Didier Drogba’nın da destek vererek yer aldığı etkinlikte Kıbrıslı Türk ve Rum futbolseverler yan yana karşılaşmayı izledi

 

DOSTLUK ÖN PLANDA OLDU… 30’ar dakikadan iki devre halinde oynanan dostluk karşılaşmasının ilk yarısında Nea Salamina bulduğu golle 1-0 önde tamamladı. Maçın ikinci yarısında ise takımlar karma halinde turuncu ve yeşil yeleklerle karşılaştı. Bu yarıda turuncu takım Halil Turan’ın kaydettiği golle sevindi, maç sonunda kazanan dostluk ve barış oldu

 

 


Monaco Merkezli ‘Peace and Sports’ kurumunun himayesinde, Stelios Vakfı desteği ile Mağusa Türk Gücü ve Nea Salamina futbol takımları Pile’de düzenlenen dostluk maçında karşı karşıya geldi. Kalabalık bir izleyici topluluğunun takip ettiği etkinlik etkinliğe Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı katılmazken, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades katılım gösterdi.

Pile’nin güneyinde bulunan statta yer alan karşılaşmayı Kıbrıslı Türk ve Rum futbolseverler birlikte izledi. Takımlar 30 dakikalık ilk devrede karşılıklı oynarken, ikinci devrede karma şekilde mücadele etti. Organizasyona ‘Peace and Sports’ kurumunun Asbaşkanı, Fildişi Sahilli eski futbolcu Didier Drogba’nın yanı sıra karatede 3 defa dünya şampiyonu olmuş bir isim olan Laurence Fisher katılarak destek verdi.

 

Beyaz Kart kampanyası başlatıldı

Etkinlikte ayrıca Peace and Sports kurumunun organize ettiği Beyaz Kart (White Card) kampanyası da başlatıldı. Monaco Prensi II. Albert’in desteklediği, sporun pozitif ve yapıcı değerlerini temsil eden kampanyanın 2019 yılı etkinliği iki takımın buluşmasında, Kıbrıs’ta başlatılmış oldu. Takımlar ve organizasyona gelen sporseverler ellerindeki beyaz kartlarla kampanyaya destek verdi.

 

Akademilere ve ilkokula yönelik etkinlikler de yapıldı

Mağusa Türk Gücü – Nea Salamina takımları arasındaki dostluk maçı öncesi takımların altyapılarına ve bölge ilkokullarına yönelik etkinlikler düzenlendi. Karşılaşma öncesinde her iki kulübün akademisinin yanı sıra Pile ilkokulunda öğrenim gören çocuklar ve ailelerinin de katılım gösterdiği, ‘saygı ve diyaloğa’ yönelik çalışmalar yapıldı.

 

Sıkı güvenlik önlemleri

Karşılaşma öncesi her iki takım taraftarlarının yanı sıra VIP konuklar sıkı güvenlik önlemleri ile sahaya alındı. Pile’nin güneyinde yer alan statta Kıbrıslı Türk ve Rum futbolseverler yan yana oturarak karşılaşmayı takip etti, takımlara birlikte destek verdi.

 

Kıbrıs’a özgü şarkılar seslendirildi

Karşılaşma öncesinde Peace and Sports kurumu başkanı Joel Bouzou, Didier Drogba, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Didier Drogba Beyaz Kart kampanyasının başlangıcını takımlarla birlikte gerçekleştirdi. Karşılaşma öncesinde Bouzou, Drogba, Sphear ve Anastasiades seremonide takımlarla tokalaşırken, müsabaka öncesi Kıbrıslı Türk ve Rum sanatçılar Kıbrıs’a özgü şarkıları seslendirdi. Karşılaşmanın başlama vuruşunu ise Didier Drogba gerçekleştirdi.

 

İkinci yarı karma şekilde oynadılar

Karşılaşma 30’ar dakikadan iki devre halinde oynandı. İlk devrede takımlar birbirine karşı, ikinci devrede karma olarak mücadele etti. İlk yarıyı Nea Salamina kaydettiği golle 1-0 önde tamamladı. Devre arasında her iki toplumdan folklor ekipleri performans sergilerken ikinci yarıda her iki takım karma şekilde turuncu ve yeşil yeleklerle karşılaştı. Bu yarıda turuncu takım Halil Turan’ın kaydettiği golle devrede öne geçti. Maçın bitmesinden önce karşılaşma hakemi topu alarak gol attıktan sonra maçı esprili bir şekilde sonlandırdı.

 

Ödül takdim edildi

Karşılaşmanın ardından düzenlenen törende konuşmalar yapılırken iki takıma, akademilerine ve okullara, hakemlere ve organizasyona destek verenlere ödül takdimi yapıldıktan sonra etkinlik son buldu. Etkinliğin ardından Didier Drogba, Mağusa Türk Gücü ile bir araya gelerek karşılaşmanın anısına toplu fotoğraf çekimine katıldı.

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.