“Toplanmayan Spor Dairesi, ülke sporuna ciddi zarar veriyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, dün Cumhuriyet Meclisi’nde “Gündeme Dair Notlar” ile ilgili güncel konuşma yaptı.

Spor Dairesi Yönetim Kurulu’nun toplanmadığını, gerekli kararların alınamadığını kaydeden ve bunun ülke sporuna ciddi zarar verdiğini söyleyen Şahali, futbol kulüplerinin faaliyete geçememesi nedeniyle oyuncuların bireysel çözüm arayışına girdiğini kaydetti.

 

Şahali: Bu hükümetle spor ve sporcu çok daha geriler, çok daha olumsuz hale gelir

Erkut Şahali yaptığı konuşmada ülke sporu ile ilgili şunları belirtti:

“Bir yıla aşkın bir süredir, pandemi hükümleri gereği spor yapılamaz noktaya gelmiştir. Bu ülkenin spordan da sorumlu Başbakan Yardımcısı, sporla ilgili son derece süslü laflar etmekte ama Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu son üç aydır toplanmamaktadır. Toplanmayan Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu bu ülkede sporda öngörülebilirliğin oluşmasına engel teşkil etmektedir çünkü federasyonların devletten alacakları katkıların belirlenebilmesinin koşulu Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun bu konuda karar üretmesidir. Toplanmayan kurullar karar üretemeyeceğine göre aslında ortada iyi niyet yoktur. Çünkü bütçenin açılışıyla birlikte serbest kalan ödeme kalemlerinin taksimatının nasıl yapacağı mevzuattaki yetkiler çerçevesinde sürdürülür. Spor Dairesi Yönetim Kurulu da bu yetkiyi elinde bulunduran makamdır. Dolayısıyla, sporun hali hazırda kafa üstü çakıldığı, bu ülkede zaten çok kısıtlı zaten çok kısıtlı imkanlarla menzili kısa olan sportif aktif olma dönemi böylesi öngörülemeyen hal oluşturulduğunda bu hükümet tarafından elbette spor çok daha geriler ve sporcularımız çok daha olumsuz hale gelir.

Futbol kulüplerimizin faaliyete geçememesi nedeniyle pek çok oyuncu bireysel çözüm arayışına başvurmakta, Türkiye’deki bölgesel amatör liglere gitmekte ve çoğu da hüsranla karşılaşarak geri dönmektedir. Devletin görevlerini zamanında yerine getirebilmesi, illa ki pandemiden, ekonomik zorluklardan ayrı bir cennet döneminin yaşanmasını gerektirmez, bunların gününde yerine getirilmesi gerekir.

İlgili Haberler

DİĞER Haberleri

“Federasyonların çekleri tefecilere mi düştü?”
CMC'de aylık kulüp turnuvaları devam ediyor
Jiu-Jitsu’da önemli başarılar
KTSYD, AIPS Kongresi’ne katılıyor
Dikmen'den Cahitoğlu'na ziyaret