“Bu ülkede sporu karanlığa götürüyorsunuz”

“Bu ülkede sporu karanlığa götürüyorsunuz”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli pazartesi günkü Meclis Genel Kurulu’nda profesyonel sporda bir neslin kaybedildiğini, hiçbir şekilde sporcuları düşünmeyen bir yönetim anlayışı olduğunu belirtti.

A+A-

İncirli, doğru olanın tedbirlerle ve iyi yönetimle sporun devam etmesi olduğunu söyleyerek “Bu ülkede sporu karanlığa götürüyorsunuz. Bunu yapmaya hakkınız yoktur. Bu ülkenin spora ihtiyacı var” dedi.

                                                                                             

İncirli: Spora uygulanan tedbirler hiç gevşetilmeden insanları evlerine kapattı

Meclisteki konuşmasına geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmadan hatırlatmalar yaparak başlayan CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, “Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta sporla ilgili bir konuşma yapmıştım. Bu geçtiğimiz kapanma dönemlerinde popülasyonun yani halkın çok hareketsiz kaldığını söylemiştim. İnsanların kişisel spor yapmalarını bile kısıtlayan, yasaklayan tedbirler açıkladı hükümet. Bu tedbirleri hiç gevşetmeden insanları eve kapattığını, bu sürede insanların sağlıksız beslendiğini, oturma saatlerinin arttığını, kilo artışlarının olduğunu, kan basıncı, kan şekeri ve kan kolesterolü yüksekliklerinin geliştiğini ve buna bağlı sağlık komplikasyonlarının da sıklıkla karşımıza çıktığı ve daha da çıkacağı bir dönem olduğunu söylemiştik. Bu hareketsizliğe karşı Sağlık Bakanlığı’nın tedbir alması ve kampanyalar düzenlemesi gerektiğini söylemiştik” dedi.

 

“Sporcuları düşünmeyen bir yönetim anlayışı var”

“Bunun yanı sıra profesyonel sporda da bir nesli kaybediyoruz” diyerek sözlerini sürdüren İncirli, “Bizim elit sporcularımız var, yetişmesi gereken sporcularımız var. Çok yetenekli gençlerimiz ve sporcularımız var. Bu çocuklarımız spordan uzak kaldılar. Düzenli antrenmanlarını yapamadılar, sakatlık yaşama riski ve performans kaybıyla karşı karşıya kaldılar. Hiçbir şekilde sporcuları düşünmeyen bir yönetim anlayışı var” ifadelerini kullandı. “Spordan sorumlu bakan kurultay hesaplarıyla sporla ilgilenmedi” diyen CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, “Belki de farkında değildir sporun kendisine bağlı olduğundan. Ama Sayın Arıklı’ya hatırlatalım, spor kendisine bağlıdır, sporla ilgili yapılması gereken çalışmalar kendi bakanlığının uhdesindedir. Bir an önce sporla ilgili çalışmalarına başlamak zorundadırlar. Çünkü çocuklar antrenmanlarını düzenli yapamadılar, destekten yoksun kaldılar” şeklinde konuştu.

 

“Tedbirler ve iyi yönetimle sporun devam etmesi doğru olandır”

Geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada 2020 – 2021 bütçesinde federasyonlar için para konulmadığını ama 2021 – 2022 bütçesine bu kaynakların aktarılarak sezonun çalışmasına yol açılmasını gerektiğini belirttiğini hatırlatan İncirli, “Çünkü ‘Kapattık’ demek en kolayıdır. Kapalı olan ve yasaklı olan yerde yönetecek hiçbir şey yoktur. Ama doğru olan tedbirlerle birlikte iyi bir yönetimle bu ülkede sporun devam etmesidir” ifadelerini kullandı.

 

“Sporu karanlığa götürüyorsunuz. Bu ülkenin spora ihtiyacı vardır”

Geçtiğimiz hafta açık hava tesislerine ağırlık verilmesi, elit sporcuların antrenmanlarına devam ettirilmesi gerektiğini belirttiğini söyleyen Sıla Usar İncirli, “Bugün Spor Dairesi’nin yönetim kurulu bile toplanmıyor. Acaba Sayın Arıklı’nın bundan haberi var mıdır? Bu ülkede sporu karanlığa götürüyorsunuz. Bunu yapmaya hakkınız yoktur. Bu ülkenin bu spora ihtiyacı vardır. Hem sağlık açısından, hem psikolojik açıdan, hem de toplumun ilerlemesi için bizim bu spora ve sporculara ihtiyacımız vardır. Bir an önce kendinize gelin ve sporla ilgilenin sporun bağlı olduğu bakanlık diye hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler