İkinci devrenin ilk maçında, Mağusa Türk Gücü bu sezon kendisine ilk mağlubiyeti tattıran Mormenekşe'den rövanşı farklı bir skorla aldı.
Mağusa Türk Gücü takımında sakatlığı nedeniyle sezonun ilk yarısında forma şansı bulamayan Yusuf Yontar ve yeni transferler Mehmet Çavuş, Remzi Bemezoğlu ve Sarr bu maçta alışılmış kadronun dışında sahada yer alan oyunculardı.
Buna karşılık Mormenekşe takımının devre arasında teknik heyeti başta olmak üzere Remzi Rıylı, Kadir Erol ve Gadj ilk kez sahada yer aldılar.
Ev sahibi takımda Kaptan Mehmet Gürlü ve yeni transfer Papa cezaları nedeniyle görev alamazken; Orkhan, Şenol Şoför, Hüseyin Deynekli ve Kenan Özerinç gibi önemli oyuncular da yedekler arasında yer alıyordu.
Maçın başlamasıyla birlikte, daha atak oynayan ve gol arayan taraf ev sahibi Mağusa Türk Gücü takımıydı ve aradığı gole de karambolde yeni transferi Ababavar Sarr ile ulaştı.
Bir kolun üzerinden daha 7-8 dakika geçmişken yeni transferi Remzi Betmezoğlu MTG forması altında ilk golünü penaltıdan kaydederek farkı ikiye çıkardı.
Oynanan oyun ve atılan goller aslında diğer gollerin de habercisi gibiydi ve farkın daha da açılacağının göstergesiydi. Çünkü Mormenekşe takımının sahanın tamamında pek etkili bir futbol ortaya koyamayışı ve rakibine karşı direnememesi bunda önemli bir faktördü.
İki dakika içinde Mağusa Türk Gücü’nde önce yeni transferleri Remzi Betmezoğlu, sonra da Ababacar Sarr kendilerinin ikinci takımlarının 3. ve 4. gollerini kaydederek farkı daha da açtı.
Devre arasına farklı bir skorla giren ev sahibi Mağusa Türk Gücü, 2. yarıya da adeta golle başladı ve Nevzat'ın ayağından bulduğu golle farkı 5'e çıkardı.
Dolu dizgin parka giden ev sahibi bu dakikadan sonra oyunu yavaşlatıp ligde ve kupada hem sakatlık yaşamamak, hem de sakatlıktan yeni kurtulan oyuncuları ile birlikte devre arası transfer edilen genç oyuncuları da sahaya sürerek durumlarını görmek istedi.
Önce Gökcan, sonra da Emre Mutlu, Şenol Şoför, Kenan Özerinç ve Hüseyin Deynekli değişiklikleri yapılarak 5 oyuncu değişikliği hakkını da kullanmış oldu.
Yapılan bu değişiklikler sonrası doğal olarak birçok oyuncunun saha içindeki yerleri de değişti ve takımın ambiyansı bozuldu.
Geri kalan sürede Mormenekşe daha etkili oynamaya başladı ve onlar da yeni transferleri Gadj ve Devrim Erdoğan ile iki gol buldu.
Geri kalan sürede başka gol olmayınca müsabaka Mağusa Türk Gücü’nün 5-2 üstünlüğünde tamamlandı. Yapılan transferler ve oynanan oyun bize ligin ikinci yarısında geçen senenin şampiyonu Mağusa Türk Gücü takımının hem kupada şampiyonluk, hem de ligde ligin kaderini belirleyecek bir konumda yer alacağını göstermiş oldu diyebiliriz.