Mağusa'da tek golle 3 puan MTG’nin

Sedat Kılıç

Ligin devre arasına kadar ne kadar çok puan toplayabilirse ve üst sıralardan kopmadan yapacağı takviyelerle 2. yarıya hazırlanan Mağusa Türk Gücü takımına karşılık, alacağı puan veya puanlarla alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Yenicami mücadelesinde, son gülen ev sahibi Türk Gücü oldu bugün.

Her iki takım da sahada alışılmış klasik düzenlerinden uzak bir şekilde başladı maça.

Mağusa Türk Gücü; defansta Zihni’nin yanında Arda ile oyuna başlayıp genelde defansın sağ tarafında oynarken görmeye alıştığımız Emre Kuvvetlişahin’i de Mehmet Erol ile birlikte hücum hattında denedi.

Mağusa Türk Gücü bugün de tamamen yerli ve büyük çoğunluğu kendi öz kaynaklarından çıkan veya uzun yıllardır sarı yeşil formayı giyerek takımın başarısında pay sahibi olan oyuncu grubu ile sahada yer aldı. Yedek kulübesinde görev bekleyen oyuncular da dahil.

Son haftalarda öne çıkan en büyük özelliği bugün de maç boyunca kendini gösterdi ve Mağusa Türk Gücü ligimizin üstünde bir kondisyon ve buna binaen uyguladığı pres ile rakiplerine nefes aldırmayan oyun anlayışı ile başarılı sonuçlara bir yenisini daha ekledi.

Orkhan ve Hüseyin Deynekli de çabuk ve süratli yapıları ile bu oyun anlayışı içinde rakip Yenicami defansı ve kalecisi Övgü'ye çok zor anlar yaşattı.

İlk yarıda her iki takıma da verilmeyen penaltılar ve topsuz alanda yapılan hareketlere hem düdük çalmaması hem de kart göstermemesi ile Mustafa Öztugay maçın hakemi olarak oyunculardan ve pozisyonlardan daha çok öne çıktı.

İkinci yarıda da yine daha hızlı başlayan ve daha çok gol kovalayan taraf Mağusa Türk Gücü takımı oldu ve belki de en doğru çaldığı düdüklerden bir tanesinde Hüseyin Deynekli'ye gole giderken yapılan faulü avantaja bırakıp Orkhan'ın takımı adına golü kaydetme fırsatı verdi Mustafa Öztugay.

Hafif sakatlığından dolayı ikinci yarının son yarım saatlik bölümünde önce Nevzat, sonra da oyunun son bölümlerinde Nehir ve Ali Recaioğlu değişikliği sonrası; uzatmalarda da kafa vuruşlarında etkili olması açısından defansa takviye amaçlı Bünyamin’i sahaya süren Mağusa Türk Gücü, istediği skor avantajı ve 3 puanı alarak sahadan galip ayrılmasını bildi.

Yenicami takımı da, iki oyuncu değişikliği ve son bölümde biraz da rakibinin geriye çekilmesiyle rakip alanda oyun hakimiyetini elde etse de; bunu skor ile taçlandıramadı ve sahadan mağlup olarak ayrılarak ligin alt sıralarından kurtulmayı başaramadı.

Bugün tecrübesi ile kalede Ufuk, çok genç yaşında olmasına rağmen defansta Arda, orta sahada her zamanki gibi hırsıyla ve mücadelesi ile basmadık yer bırakmayan Mehmet Gürlü ile birlikte hücum hattında Hüseyin Deynekli ve Orkhan Aghazada diğer takım arkadaşlarına göre bir adım öne çıkan oyuncular oldu.