Çeyrek final ilk maçları tamamlandı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk maçları Salı ve Çarşamba günleri oynanarak tamamlandı.

Oynanan 4 karşılaşmada beraberlik çıkmazken Real Madrid, Manchester City, Chelsea ve Paris Saint-Germain ilk maçları galibiyetle tamamlayarak rövanş için avantaj elde etti.

Real Madrid, Vinicius ile güldü

Salı akşamı oynanan mücadelede Real Madrid konuk ettiği Liverpool’u 3-1’lik skorla yenerek rövanş için avantaj sağladı. Alfredo di Stefano Stadı’nda oynanan karşılaşmada Real Marid’e galibiyeti getiren golleri Vinicius Junior ve Asensio kaydederken konuk ekibin tek sayısı Salah’tan geldi.

City evinde kazandı

Gecenin diğer maçında Manchester City ile Borussia Dortmund karşılaştı. Manchester Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 2-1’lik skorla ev sahibi ekip son dakika golü ile kazandı. Manchester City’e galibiyeti getiren golleri De Bruyne ve Foden kaydederken, konuk takımın golü Reus’tan geldi.

Chelsea büyük avantaj yakaladı

Çarşamba günü oynanan mücadelede Porto ile Chelsea, Sevilla’da yer alan Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı’nda karşılaştı. Chelsea rakibini Mount ve Chilwell’in golleri ile 2-0 yenerek rövanş için büyük avantaj sağladı.

PSG, Bayern’i deplasmanda yendi

Gecenin diğer maçı ise 5 gollü tamamlandı. Bayern Münih’e konuk olan Paris Saint-Germain, rakibini Mbappe’nin yıldızlaştığı maçta 3-2 yendi. Münih Futbol Arena’daki karşılaşmada konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Mbappe (2) ve Marquinhos attı. Bayern Münih bulduğu birçok pozisyonda kaleci Navas’ı geçemezken Choupo-Moting ve Müller’in golleriyle rövanş için umudunu korudu.

Karşılaşmaların rövanşı 13-14 Nisan tarihlerinde oynanacak ve yarı finalistler belirlenecek.

İlgili Haberler

AVRUPA Haberleri

Dortmund'da bir dönem kapanıyor
Konferans Ligi yarı final ilk maçları tamamlandı
Avrupa Ligi yarı final ilk maçları tamamlandı
Konferans Ligi'nde yarı final ilk maçları oynanıyor
UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final heyecanı başlıyor