“Seçme hakkı spor federasyonlarının olmalı”

“Seçme hakkı spor federasyonlarının olmalı”

Üniversite Sporları Federasyonu, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nde dünyada olduğu gibi seçme hakkının federasyonlarda olması gerektiğini vurguladı

A+A-

KKTC Üniversite Spor Federasyonu, mahkeme sürecini tamamladığı duyurulan KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nde (MOK) seçme hakkının spor federasyonlarında olduğunu, bunun kendilerinin değişmeyen ‘kırmızı çizgileri’ olduğunu belirtti. “Seçme Hakkı Spor Federasyonlarının Olmalı!” başlığı ile yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Spor Kamuoyunun dikkatine; Mahkeme sürecinin tamamlandığını öğrendiğimiz KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin (MOK) yeniden aktif hale gelme çabaları ile ilgili olarak, KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun konu ile alakalı kırmızı çizgisi asla değişmez. KKTC MOK genel kurullarında seçme hakkı Dünya’da olduğu gibi KKTC sınırları içerisinde de spor federasyonlarında olması gerekmektedir.

Söz konusu mevcut yapının devamı halinde KKTC Üniversite Sporları Federasyonu olarak Kırmızı Çizgimizi bozmayacağımızı ve bu doğrultuda MOK’a tescilimizi yaptırmayacağımızı tüm spor kamuoyuna duyururuz.”

Bu haber toplam 2661 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.