Satrançta ilk ayak tamamlandı

Satrançta ilk ayak tamamlandı

Türkiye İş Bankası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) katkılarıyla KKTC Genel Satranç Şampiyonası 1. Ayağı 5 ve 6 Aralık 2020 tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nde tamamlandı.

A+A-

Açılış hamlesini KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’in yaptığı, 42 sporcunun yarıştığı turnuvada üç turluk Birinci Ayağı FM Hüseyin Can Ağdelen, FM Yamaç Samani, Mustafa Sakallı ve Hüseyin Serbülent kayıpsız tamamladı. 

Turnuva öncesinde Cengiz Hasman’a Ulusal Usta Unvanı belgesi, Halil Tozakı’ya da 2020 Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası’nda elde ettiği üçüncülük ile gösterdiği başarıdan ötürü tebrik plaketi takdim edildi.

Eylül ayında düzenlenen 2020 Bireysel Federasyon Kupası’nda ilk kez akıllı tahta uygulamasıyla maçların canlı yayınlanması adımını atan Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu bu uygulamanın yanında bu kez canlı yayınlanan maçları Ulusal Usta Cengiz Hasman, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aslım’ın sunumuyla birlikte canlı yayında yorumladı. 

KKTC Genel Satranç Şampiyonası tüm heyecanıyla birlikte 12-13 Aralık 2020’de Arif Hasan Tahsin Tarih ve Kültür Vakfı’nın katkılarıyla, Arif Hasan Tahsin anısına Mağusa, Çanakkale Türk Spor Kulübü Selim Tilki Lokali’nde gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 2168 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.