Satranççılar kampta hem eğlendi hem oynadı

Satranççılar kampta hem eğlendi hem oynadı

Lefkoşa Satranç Derneği organizatörlüğünde ve Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı sponsorluğundaki kampa 28 satranççı katıldı

A+A-

Murat Obenler

Lefkoşa Satranç Derneği(LSD) organizatörlüğünde ve Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı sponsorluğunda “Yaz Satranç Kampı” 20-22 Ağustos tarihleri arasında Acapulco Resort Canvention SPA Hotel’de gerçekleşti. 3 günlük kampta dernek hocaları eşliğinde 1. ve 2.seviye dersler, baby chees ve yıldırım turnuvaları yer alırken çocuklar aynı zamanda aileleri ve arkadaşlarıyla havuz ve denizin de keyfini çıkardılar. 7-17 yaş arası çocuk ve gençlerin katıldığı kampın son günü gerçekleşen turnuvaya 28 satranççı katıldı.Mehmet Akgün’ün turnuva hakemi, Nejat Kıraçoğlu, Ahmet Aslım ve İbrahim Çelik’nin de eğitmen olarak görev aldığı turnuva sonrasında ödüller ve katılımcı belgeleri de dağıtıldı.
Ailelerinde otelde konakladığı kampta LSD Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Bilir, Fatma Vurana, Deniz Ahçı Hoca ve Haluk Ramon Serhun da yönetici olarak bulundu.
bizimkiler.jpg

Serhun: “Hem eğlendik hem moral depoladık hem de tecrübe kazandık”
LSD Kamp Sorumlusu Haluk Ramon Serhun her yıl geleneksel olarak yaptıkları dernek turnuvasını bu yıl Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirdiklerini ve dersler,turnuvalar dahil satrançla ilgili eğlenceli aktivitelerle dolu 3 gün geçirdiklerini ifade ederek bu kampın hem çocuklar için bir motivasyon kaynağı olduğunu hem de pandemi döneminde derneğin herkesi bir araya topladığı bir etkinliği olduğunu kaydetti. Kasım ayındaki yaş birincilikleri için bir de hazırlık turnuvası olduğunu dile getiren Serhun hem moral hem de tecrübe olarak çocuklar için kampın çok önemli olduğunu vurguladı. Hem sıkılmadan satranç oynayan hem de eğlenceli aktivitelerle keyifli zamanlar geçiren çocuklara bu imkanı yaratan Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı’na da dernek olarak teşekkür eden Serhun bu işbirliğini gelecek yıllarda da çeşitlendirerek,geliştirerek devam ettireyi arzuladıklarını da sözlerine ekledi.
1-076.jpg

Çağıner Kavuklu “Daha fazla genci satranç oynarken görmek için gerekli katkıyı yapacağız”
Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ise satranç sporunun insanlar üzerindeki çoklu faydalarından bahsederek ülkede daha fazla gencin satranç oynayabilmesi adına üzerlerine düşen görevi yapacaklarını kaydetti. Bugün çocukları ve gençleri burada satranç oynarken görmenin kendini duygulandırdığını dile getiren Çağıner bu yıl başladıkları turnuvaya desteklerini gelecek yıllarda da sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.
Turnuvanın ödülleri LSD yetkilileri ve Vakıf Başkanı İçim Çağıner ile Vakıf Müdürü Nilay Tunçalp Kaya takdim etti.

 

Ödüller
Tüm katılımcılara madalya ve katılımcı belgesi verildi
Turnuva sonuçları

1. Kemal Yıldırım
2. Kaan Semaay
3. Arda Köle

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.