“Sadece bir futbol eğitim yeri değiliz”

“Sadece bir futbol eğitim yeri değiliz”

Sağlık Bakanlığı’nın onayı sonrası kulüpler altyapı faaliyetleri bir ayı aşkındır devam ettiriyor. Bu kulüplerden Yenicami, akademi faaliyetlerini kalitenin düşmemesi adına titiz davranarak sürdürüyor.

A+A-

Yenicami Akademi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bir süre öncesine kadar ara verilen çalışmalarına nisan ayı başından bu yana devam ediyor. Alınan önlemler çerçevesinde yaklaşık 200’e yakın öğrenci akademi bünyesinde faaliyetlerini ve gelişimlerini sürdürüyor.

 

Kalitenin düşmemesi için sınırlı sayıda öğrenci

Akademi Koordinatörü İsmail Pirgalı, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen izinler doğrultusunda alınan önlemlerle faaliyetlerin bir ayı aşkın bir süredir sürdüğünü, 5 yaş grubundan 15 yaş grubuna kadar hizmet verdiklerini belirtti. Gerek antrenör verimliliği, gerekse öğrencilerin aldığı eğitimin kalitesinin düşmemesi adına sınırlı sayıda gruplarla çalışmaların devam ettiğini aktaran Pirgalı, 10 kişilik antrenör kadrosu ile sürdürülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

 

Gruplar 5 yaştan başlıyor

En küçük yaş grubu olan 5-6 yaş gruplarını 8 kişi ile sınırlı tuttuklarını, diğer gruplarda 16 öğrencinin yer aldığını belirten Pirgalı, en fazla öğrencinin 2011 doğumlu öğrencilerin olduğu grupta olduğunu söyledi.

 

3-033.jpg

Pirgalı: Elit sporcu, potansiyel antrenör gelişimi değişmeyen hedefimiz

Akademi olarak 11. yılı geride bırakırken ilk günden bu güne değişmeyen hedeflerden biri olan kulüp çatısı altında elit oyuncular ve potansiyel antrenör yetiştirme olduğunu aktaran Akademi Koordinatörü İsmail Pirgalı, önemli bir diğer hedefin topluma iyi bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Pirgalı, “Bunların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine önem vermeye çalışıyoruz. Özel sosyal aktivitelerle çocukların sosyal gelişimlerini ve futbol becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

“Sadece bir futbol eğitim yeri değiliz”

Akademinin sadece bir futbol eğitim yeri olmadığını, akademi kelimesinin genel olarak bakıldığında eğitim demek olduğunu söyleyen Pirgalı, “Sosyal beceriler, psikolojik beceriler, fiziksel gelişimi, hepsine elimizden geldiğince dokunuş yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Eldeki tesis imkanları çerçevesinde öğrenci sayısını 300 ile sınırlamayı planladıklarını, bunun daha fazla olduğu zamanların olduğunu ancak eğitim kalitesinde düşüş yaşandığını aktaran Pirgalı, “Hem antrenörün verimliliğinin düşmemesi, hem de çocukların topa dokunuş sayılarının azalmaması ve kalitenin düşmemesi açısından öğrenci sınırlı tutmaya çalışıyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

 

10 kişilik antrenör ekibi

Haftanın beş günü, elit gruplardan ayrı diğer yaş gruplarının haftada iki olacak şekilde antrenmanlarını programladıklarını belirten Akademi Koordinatörü İsmail Pirgalı, 10 kişilik antrenör ekibinin gerekli Covid-19 önlemlerini alarak öğrencilere eğitim verdiğini, üç haftada bir olacak şekilde antrenörlere de eğitim vererek gelişimlerinin artması için çalıştıklarını söyledi.

 

Alınan tedbirler

İçinde bulunduğumuz dönemde herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için 15 günde bir öğrencilerden veya ebeveynlerinden bir tanesinden PCR test sonucu talep ettiklerini, antrenörlerin de haftada bir testlerinin yapıldığını, çalışmalarda maskeli yer aldığını aktaran Pirgalı, çalışmaları bu doğrultuda şu ana kadar sıkıntı yaşamadan sürdürdüklerini kaydetti.

1-066.jpg

4-014.jpg

2-042.jpg

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler