Puan iadesi olmayacak

Puan iadesi olmayacak

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Bağcıl’ın ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı

A+A-

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Bostancı Bağcıl’ın Birinci Lig’den çıkarılması ve bir alt lige düşürülmesi ile ilgili kararın KTFF çalışanı tarafından tespit edilen başka bir evrakla ilgili alındığını duyurdu. Alınan kararın Mormenekşe’nin Değirmenlik maçı itirazı ile ilgili alınmadığını, o şikayet üzerine konunun Disiplin Kurulu’na, sonra da polise intikal ettiğini belirten Sertoğlu, polis soruşturması sonrasında Disiplin Kurulu’nun karar vereceğini ifade etti.

Yapılan yazılı açıklamada ayrıca Sertoğlu, Bağcıl’ın bundan önce oynadığı maçlarla herhangi bir işlemin yapılmasının söz konusu olmadığını, 2005-06 sezonunda İtalya Serie A Ligi’nde Juventus’un şampiyon olmasına rağmen küme düşürüldüğünü hatırlattı ve oynadığı maçlarda kazanılan puanların rakiplere verilmediği örneğini verdi. Bunun tamamen idari bir karar olduğunu belirten Sertoğlu, dünyada bunun çok örneğinin olduğunu sözlerine ekledi.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun konu ile ilgili yazılı açıklaması şu şekilde:

"Dün akşam Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu Bostancı Bağcıl SK’nın küme düşürülmesi olayının Mormenekşe GBSK’nın şikayeti üzerine Disiplin Kurulu’na sevki yapılan Miracle Değirmenlik SK karşılaşması ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. O karşılaşma şikayet üzerine Disiplin Kurulu’na aktarılmış oradan da polise intikal etmiştir. Bu konudaki nihai kararı polis soruşturması sonrasında Disiplin Kurulu tarafından verilecektir.

Dün akşamki karar herhangi bir şikayet üzerine değil tamamen KTFF çalışanının tespit ettiği başka bir evrakla ilgili alınmıştır. Bu alınan karar neticesinde ilgili kulüp direkt olarak küme düşürülmüş, kulüp yetkililerinin de disipline sevki gerçekleştirilecektir. Bostancı Bağcıl SK’nın bundan önce oynadığı maçlarla ilgili herhangi bir işlem yapılması söz konusu değildir. Bu konuda örnek olarak İtalya Serie A Ligi’nde 2005-2006 sezonunda şampiyon olan Juventus şampiyon olmasına rağmen küme düşürülmüş ancak oynadığı maçlarda kazandığı puanlar rakiplere verilmemiştir ve puan durumu bu şekilde oluşmuştur. Bu karar tamamen idari bir karar olup dünyada birçok örneği bulunmaktadır."

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.