Bağcıl BTM’ye düşürüldü!

Bağcıl BTM’ye düşürüldü!

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, AKSA Birinci Lig ekiplerinden Bostancı Bağcıl’ı Birinci Lig’den çıkararak bir alt lige, Bölgesel Terfi Müsabakaları Ligi’ne düşürdü.

A+A-

Düşürme gerekçesi ise son bir haftadır yazılı ve görsel basında futbolun marka değerini düşüren yayınların sebebi olması, KTFF’yi ve/veya idare organını yanıltıcı ve/veya yanıltmaya ve/veya aldatmaya yönelik ve/veya futbolun marka değerini düşürücü ve/veya saygınlığını zedeleyici ve/veya güven sarsıcı eylem ve fiilleri gerekçe gösterildi. Yönetim Kurulu KTFF Tüzüğü’nün 76. Maddesi ile KTFF Müsabaka Talimatı’nın 37. Maddesi ve sair ilgili mevzuat kapsamında Bağcıl’ı Birinci Lig’den çıkararak BTM 1. Lig’e düşürdüğünü açıkladı.

 

Ne olmuştu?

2013-14 ve 2014-15 sezonlarında Bostancı Bağcıl forması giyerek Yerli Yabancı Statüsü (YYS) alan Ertuğrul Göktaş’ın lisansıyla başka bir kişi bu sezonun ilk yarısında forma giymiş, daha sonra devre arasında Miracle Değirmenlik’e transfer olmuştu. Değirmenlik’in 2-1 yendiği maç sonrasında Mormenekşe’nin itirazı ile açığa çıkan olayla ilgili polis tahkikatı başlamıştı.

Gelinen noktada Bağcıl’ın ayrıca kadrosunda bulunan Orhan Bay ve Cafer Mehmet Demir’in de aynı yolla oynatıldığı ileri sürülüyor.

28 haftası geride kalan Birinci Lig’de Bağcıl son iki sırada yer alan, lige veda etmesi kesinleşen Görneç ve Çanakkale’nin hemen üzerinde 14. sırada yer alıyordu. Bağcıl alınan karar sonrasında BTM 1. Lig’e düşürüldü.

 

Konu ile ilgili olarak KTFF Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar şöyle:

 

Bostancı Bağcıl Spor Kulübü’nün, son bir haftadır yazılı ve görsel basında futbolun marka değerini düşüren yayınların sebebi olması, KTFF’yi ve/veya idare organını yanıltıcı ve/veya yanıltmaya ve/veya aldatmaya yönelik ve/veya futbolun marka değerini düşürücü ve/veya saygınlığını zedeleyici ve/veya güven sarsıcı eylem ve fiilleri nedeniyle KTFF Tüzüğü’nün 76. Maddesi ile KTFF Müsabaka Talimatı’nın 37. Maddesi ve sair ilgili mevzuat kapsamında Bostancı Bağcıl SK’nın bugünden itibaren AKSA 1. Ligi’nden çıkarılarak bir alt kümeye indirilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.