Pistte sınırlar zorlandı

Pistte sınırlar zorlandı

Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yer alan NEU Event Park, hafta sonu motor sporlarının en iddialı organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptı.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yer alan NEU Event Park, hafta sonu motor sporlarının en iddialı organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptı. Drift NEU 2026 sezonu kapsamında düzenlenen Gymkhana Challenge Round 2, 11-12 Nisan tarihlerinde hız, kontrol ve ustalığın sınırlarını zorlayan yarışlara sahne oldu. Üstelik tamamen ücretsiz olarak izlenebilen organizasyon, sadece bir yarış değil; izleyenlere adrenalin dolu anlar yaşatan büyük bir motorsporları şöleni sundu.

 

Üç günlük heyecan

10 Nisan Cuma günü antrenmanlarla başlayan organizasyon, 11 Nisan Cumartesi günü sıralama turlarıyla tempoyu yükseltti. Büyük final ise 12 Nisan Pazar günü gerçekleşti. Üç gün boyunca pistte tempo bir an bile düşmedi. Farklı yaş gruplarından sporcuların yer aldığı organizasyon, genç yeteneklere kendilerini gösterme fırsatı sundu.

Genel klasman, günün en hızlı derecelerinin belirlendiği kategori olarak öne çıktı. Zirvede yer alan isimler, organizasyonun en hızlı pilotları olarak kayıtlara geçti.

Kadın sürücüler organizasyona damga vurdu. Özellikle Queen Cup kategorisinde mücadele eden pilotlar, ortaya koydukları performansla motor sporlarında kadınların gücünü net şekilde gösterdi.

 

Çocuklar unutulmadı

Organizasyon yalnızca yarışlarla sınırlı kalmadı. NEU Event Park içerisinde kurulan çocuk oyun alanı, etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri oldu. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği alanda çocuklar gün boyunca güvenli ve eğlenceli aktivitelerle vakit geçirirken, ebeveynler de yarış heyecanını kesintisiz yaşayabildi. Şişme oyun parkurları, eğlenceli aktiviteler ve renkli atmosfer, organizasyonu bir spor etkinliğinden çıkarıp tam anlamıyla bir aile festivaline dönüştürdü. Bu yönüyle Gymkhana Challenge Round 2, her yaştan ziyaretçiye hitap eden bütüncül bir deneyim sundu.

 

SONUÇLAR

Junior Cup

1- Salih Çelebi

2- Hüda Çelebi

3- Cankud Cumhur

 

AWD Kategori

1- Doğa Koyuncu

2- Sami Doğan

3- Hasan Piro Türkmen

 

RWD Kategori

1- Kıyal Tahir

2- Juan Black

3- Mustafa Kemal Baran

 

FWD Kategori

1- Kuzey Vaiz

2- Ayhan Muratoğlu

3- Fahri Pakan

 

Gençler Kupası

1- Hasan Piro Türkmen

2- Doruk Doğan

3- Kuzey Vaiz

 

Nissan Cup

1- Ahmet Bağrıaçık

2- Kaya Sayıl

3- Selim Erdoğdu

 

BMW Cup

1- Berke Özdayı

2- Taner Gerçel

3- Seyhun Bıkmaz

 

Mini Cup

1- Ali Köroğlu

2- Jale Kuset

3- Tahir Kıbçak

 

Toyota Cup

1- Salih Kanatlı

2- Bartunç Gerçel

3- Naz Adıgüzel

 

Queen Cup

1- Cemre Günsel Haskasap

2- Naz Adıgüzel

3- Türhan Uzmaner

 

Genel Klasman (best time)

1- Sami Doğan

2- Hasan Piro Türkmen

3- Doğa Koyuncu

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.