Normal sezon tamamlandı

Normal sezon tamamlandı

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde 26 haftalık normal sezon tamamlandı.

A+A-

14 takımın yer aldığı ligde son iki sırada yer alan AEZ ve Derinya, bir alt lige düştüler. APOEL ise 4 puanlık farkla normal sezonu lider tamamladı.

Derbi mücadelesinde Omonia ile karşılaşan APOEL, rakibini bulduğu 2 penaltı golü ile 2-1 mağlup etti. AEK Larnaka ligden düşmesi daha önce kesinleşen Derinya’yı 6-0’lık skorla geçti ve ikinci sırada yer aldı. Apollon ise deplasmanda Anorthosis ile golsüz berabere kaldı. AEL’in evinde Ermis’e yenildiği son ahftada Karmiotissa deplasmanda Nea Salamina’yı 3-1 yenerek oldukça rahat bir konuma erişti. Aris’in aynı skorla Ahna’yı mağlup ettiği haftada ayrıca Doxa deplasmanda AEZ’i 4-0’lık skorla geçti.

Son iki takımın lige veda etmesi ile kalan 12 takım ilk 6 ve son 6 olmak üzere mevcut puanları ile ikiye ayrıldı. APOEL’in başı çektiği ilk 6 takım şampiyonluk ve Avrupa kupalarına katılım mücadelesi verecek. Küme düşme grubu olarak nitelendirilen diğer altı takım arasında oynanacak maçlarla lige veda edecek son takım belli olacak. Çift devreli oynanacak olan grup maçları sonunda lig tamamen netleşmiş olacak.

 

SONUÇLAR

AEK Larnaka – Derinya: 6 - 0

AEL – Ermis: 1 - 2

Anorthosis – Apollon: 0 - 0

Aris – Ahna: 3 – 1

Nea Salamina – Karmiotissa: 1 - 3

APOEL – Omonia: 2 - 1

AE Zakakiou – Doxa: 0 - 4

 

guneypts.jpg

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.