“Nisan’da top havaya atılacak”

“Nisan’da top havaya atılacak”

Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, BRT ekranlarında yayınlanan, Tahir Topaloğlu ve Tonguç Kotak’ın hazırlayıp sunduğu Potanın Nabzı programında gündeme yönelik açıklamalar yaptı.

A+A-

Mevlit, liglerin ne zaman başlayacağı ile ilgili olarak “Nisan’da top havaya atılacak. Son günü olsa da atılacak” ifadesini kullanırken, Büyük Erkekler Ligi’ni tek devreli, ardından Play-off olacak şekilde oynatmayı ve haziran sonuna doğru tamamlamayı planladıklarını aktardı.

 

Mevlit: Federasyon olarak kararlıyız

Orhun Mevlit, federasyon olarak 2020-21 sezonunu oynatma ve tamamlama kararlılığında olduklarını ifade etti. “Şu anki federasyon bir şeyin çok net kararlılığında” diyen Mevlit, “Tüm kategorilerde maçlar oynanacak ve şampiyonlar çıkacak. Bazı kategorilerde maçlar geç de başlayabilir ama 2020-21 sezonu kesinlikle oynanacak ve şampiyonlar belli olacak” ifadelerini kullandı.

orhun-mevlit.jpg

“Arıklı ile bir sinerji yakaladık”

Spordan da sorumlu olan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile iyi bir sinerji yakaladıklarını belirten Mevlit, “Sağlık Bakanlığı ile bir önceki bakanlık dönemindeki sinerjiyi henüz yakalamadığımız bir gerçek. Onunla yakalayamadığımız sinerjiyi sayın Arıklı ile yakaladık” derken “Geçtiğimiz hafta federasyonlarla bir toplantı yaptık. Ardından sayın Arıklı’yı aradık ve bizimi hemen görüşmeye çağırdı. Beni şu anda heyecanlandıran ve devam ettiren sayın Arıklı’nın kararlılığı, istenci ve bize oynama yönünde her yönüyle destek verecek olması” dedi.

 

“Nisan’ın son günü de olsa top havaya atılacak”

Liglerin başlangıcı ile ilgili ön görülen planlama hakkında konuşan Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, “Nisan’da top havaya atılacak. Son günü de olsa atılacak” açıklamasını yaptı. Mevlit, “Büyük Erkekler Ligi Nisan’ın son günleri başlayacak, Haziran’ın üçüncü haftası da bitecek. Tek devreli lig usulü oynanacak ve bitecek. Çok uzatmamak için tek devreli düşündük. Play-off serisi 3’ü ve 4’ü bulan şeklinde olacak” ifadelerini kullandı. Mevlit, Büyük Erkekler Ligi’nin ardından, U17 erkekler liginin başlayacağını, sonra U17 kız takımlarının bir küçük turnuva oynayacağını, ardından Kadınlar Ligi’nin başlayacağını sözlerine ekledi.

 

Sıla Usar’a teşekkür

“İlk defa meclisten bir tane milletvekili çıktı ve sporun yapılması için konuşma yaptı. Sayın Sıla Usar’a teşekkür ederim” diyerek sözlerini sürdüren Orhun Mevlit, “Sporun gerekliliği ile ilgili ki sağlıktan gelen bir insan, spor yapılması gerekiyor diyor. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugün tiyatrolar bile üçte bir kapasiteyle seyirciliyse, belki de ilk maçlarımızda kısıtlı seyirci alabiliriz. Pandemi başlattıktan sonra bu seyirci kısıtlamasını en iyi yapabilen biziz diye düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler