Maradona'sız ikinci yıl...

Maradona'sız ikinci yıl...

Kalp krizi sonucu iki yıl önce 25 Kasım'da hayatını kaybeden Maradona, Arjantin Milli Takımı ve İtalyan kulübü Napoli'deki performansıyla dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

A+A-

Futbolun en büyük organizasyonu Dünya Kupası, ilk kez iki yıl önce geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona olmadan düzenleniyor.

Futbolculuğu döneminde Boca Juniors, Barcelona ve Napoli formalarıyla farklı kulvarlarda 9 şampiyonluk yaşayan, Arjantin Milli Takımı'yla 1986 Dünya Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Maradona, futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Çoğu futbol otoritesinin, Brezilyalı Pele ile birlikte "tarihin en iyi futbolcusu" olarak kabul ettiği, kimilerinin ise Pele'den daha yetenekli olduğunu ileri sürdüğü Maradona, 30 Ekim 1960 tarihinde Arjantin'in Buenos Aires kentinde dünyaya geldi.

Fabrika işçisi bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olan Maradona'nın yeteneği 8 yaşında keşfedildi ve mahalle takımı Estrella Roja'da oynamaya başladı.

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.