Lise basketbolda şampiyonlar belirlendi

Lise basketbolda şampiyonlar belirlendi

Liseli Gençler Basketbol Şampiyonası’nda The Future American College kız takımı ile The American College erkek takımı şampiyon

A+A-

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi tarafından düzenlenen Liseli Gençler Basketbol Şampiyonası tamamlandı. Oynanan final karşılaşmalarının ardından rakiplerini mağlup eden The Future American College kız takımı ile The American College erkek takımı şampiyon oldu.

 

YDK’dan çifte üçüncülük

Organizasyonun üçüncülük maçları Levent Kolej Spor Salonu’nda oynandı. Kızlar üçüncülük maçında rakibi Lapta Yavuzlar Lisesi’ni 37-35 yenen Yakın Doğu Koleji üçüncü oldu. Erkekler üçüncülük maçında 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ni 53-40 mağlup eden Yakın Doğu Koleji üçüncü olarak organizasyonu tamamladı. Bu sonuçlarla Yakın Doğu Koleji kızlarda ve erkeklerde çifte üçüncülük elde etmiş oldu.

 

The Future College ve The American College şampiyon

Şampiyonanın final maçları ise Atatürk Spor Salonu’nda yer aldı. Kızlar finalinde 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ni 62-22 yenen The Future College şampiyon oldu. Erkekler finalinde Türk Maarif Koleji’ni 80-50 mağlup etmeyi başaran The American College şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşma sonunda düzenlenen törenle takımlara madalya ve kupaları yetkililer tarafından takdim edildi.

 

Genç Kızlar Takım Sıralaması

1. The Future American College

2. 19 Mayıs Türk Maarif Koleji

3. Yakın Doğu Koleji

4. Lapta Yavuzla Lisesi

 

Genç Erkekler Takım Sıralaması

1. The American College

2. Türk Maarif Koleji

3. Yakın Doğu Koleji

4. 19 Mayıs Türk Maarif Koleji

 

Fotoğraf: Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.