Levent Koleji Türkiye finallerinde

Levent Koleji Türkiye finallerinde

Levent Koleji Mersin’de Ortaokul Basketbol Yarı Final Müsabakalarında başarılı olarak adını Türkiye’nin en iyi sekiz takımı arasına yazdırdı

A+A-

Ülkemizde Ortaokullu Yıldızlar Basketbol Şampiyonası’nı birincilikle tamamlayan ve Mersin’de düzenlenen Ortaokullar Basketbol Yarı Final Müsabakalarına katılan Levent Koleji, büyük bir başarıya imza atarak Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti.

Levent Koleji yer aldığı grupta oynadığı üç maçı da kazanarak finallere yükselecek olan takımın belirleneceği yarı final müsabakasında Hatay Namık Kemal Ortaokulu ile karşılaştı. Rakibini 96-41 mağlup eden Levent Koleji adını en iyi 8 takım arasına yazdırarak finallere kaldı.

alta-kutu-2.jpg

Organizasyonun ilk gününde karşılaştığı Ankara TED Koleji’ni 65-24 yenen Levent, ikinci maçını Şırnak Tümgeneral Ömer Keçecigil Ortaokulu’nu 69-24 mağlup ederek gruptan çıkmayı ve yarı final oynamayı garantiledi. Levent Koleji, grubunda son maçını Mersin İstek Okulları ile oynarken parke zeminden 100-51 galibiyetle ayrılarak üçte üç yaparak organizasyonun yarı finaline lider yükseldi. Hatay Namık Kemal Ortaokulu’nu yarı finalde 96-41 yenen Levent, finallere yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

277360570-10158881645197842-3715188415619886057-n.jpg

YDK finallerin eşiğinden döndü

Mersin’de aynı mücadeleyi veren bir diğer temsilcimiz Yakın Doğu Koleji ise finallerin eşiğinden döndü. Yer aldığı grupta oynadığı üç maçın ikisini kazanarak yarı finale yükselen YDK, yarı finalde son top şanssızlığıyla 69-66 mağlup olarak finallere katılmanın eşiğinden dönerken elde ettiği sonuçlarla başarılı temsiliyet gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.