Kupada gollü maçlar: 36 maçta 135 gol

Kupada gollü maçlar: 36 maçta 135 gol

Northenland Kıbrıs Kupası’nda 5 aylık serüven tamamlandı. Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmaların gollü geçmesi ise dikkat çekti. Turnuva boyunca (seri penaltı atışları hariç) toplamda 135 kez fileler havalandı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Northernland Kıbrıs Kupası’nda geçtiğimiz akşam oynanan final karşılaşmasıyla birlikte Türk Ocağı, rakibi Cihangir’i mağlup ederek kupaya uzandı. Kupada Ocak ayında ilk tur maçlarıyla birlikte başlayan 5 aylık serüvende final maçı da dahil olmak üzere toplamda 36 maç oynandı. Bu maçların hem gollü, hem de bol kartlı geçtiği dikkat çekti. 36 maç boyunca (seri penaltı atışları hariç) toplam 135 gol atılırken, verilere göre maç başına gol ortalaması 3,6 olarak hesaplandı.

Söz konusu karşılaşmalarda kartların da havada uçuşması gözlerden kaçmadı. 36 maçta hakemler elini 139 kez cebine götürdü. Bu kartların 134 tanesi sarı, 5 tanesi ise kırmızı kart oldu.

Kupanın sahibi Türk Ocağı…

Northenland Kıbrıs Kupası’nda bu sezon mutlu sezona ulaşan ekip Türk Ocağı oldu. Finalde Cihangir ile karşı karşıya geldiği ve normal süresi 1-1, uzatmaları da 3-3 biten karşılaşmanın, penaltı atışları sonrasında rakibini 8-6 mağlup etti ve kupaya uzandı. Türk Ocağı, daha önce 5 kez müzesine götürdüğü, Kıbrıs Kupası sayısını, bu şampiyonlukla birlikte 6’ya yükseltti. Sarı siyahlılar, geri dönüşleriyle de dikkat çekti. Girne ekibi hem çeyrek finaldeki Doğan Türk Birliği, hem yarı finaldeki China Bazaar Gençlik Gücü, hem de finaldeki Cihangir’e karşı geriye düştüğü karşılaşmaları çevirmeyi başardı.

36 maç, 135 gol…

Northernland Kıbrıs Kupası’nda 1. Tur maçlarından, final maçına kadar olan süre içerisinde toplamda 36 maç oynandı. Söz konusu maçların gollü geçmesi de dikkat çekti. Kupada 36 maçta, oyunun oynandığı süre boyunca toplamda 135 kez fileler havalandı. Verilere göre maç başına gol ortalaması 3,6 olarak hesaplandı.

En farklı skor Doğan Türk Birliği’nden…

Northernland Kıbrıs Kupası’nda bu sezon en farklı galibiyeti Doğan Türk Birliği elde etti. Kupanın ilk turunda 1. Lig ekibi Dörtyol ile karşılaşan sarı lacivertliler, Dörtyol Adem Nural Stadı’nda oynadığı karşılaşmayı 10-1 kazandı. Doğan Türk Birliği’nin genç oyuncusu Arda Eren Metin bu karşılaşmada tam 5 kez fileleri havalandırarak maçın en golcü ismi olmuştu.

Golsüz 2 maç…

Kupa boyunca oynanan 36 karşılaşmada sadece 2 kez gol sevinci yaşanmadı. Turnuvanın 2’nci turunda Lapta ile Pera L. Gençler Birliği oynanan karşılaşmanın 90 dakikasında ve uzatmalarında gol sesi çıkmazken, seri penaltı atışları sonunda hata yapmayan Lapta turu geçen taraf oldu.

Turnuva boyunca golsüz giden bir diğer karşılaşmada, çeyrek final rövanş maçında oldu. Cihangir’de oynanan Cihangir – Mağusa Türk Gücü maçının hem 90 dakikalık, hem de uzatma bölümlerinde gol sesi çıkmadı.

En çok gol atan takım G. Gücü

Northernland Kıbrıs Kupası’nda bu sezon en fazla gol atan takım ise China Bazaar Gençlik Gücü oldu. Yarı finalde kupayı kazanan Türk Ocağı’na elenen yeşil beyazlılar, turnuva boyunca 19 kez fileleri havalandırdı.

Son şampiyon çeyrek finalde elendi

Northernland Kıbrıs Kupası’nın geçtiğimiz sezonunda mutlu sona ulaşan ve bu sezon da favorilerden biri olarak gösterilen Mağusa Türk Gücü, bu yıl için bu hedefine ulaşamadı ve çeyrek finalde elendi. Çeyrek finalde ligi 2’nci sırada tamamlayan Cihangir ile eşleşen sarı yeşililer, iki maç sonunda kupada saf dışı kaldı. İlk maç Mağusa’da 1-1 tamamlanırken, ikinci maçta 120 dakika boyunca gol sesi çıkmadı ve Cihangir rakibini penaltı atışları sonunda 4-2 eledi.

Kartlar havada uçuştu

Turnuvada oynanan 36 maçta adeta kartlar havada uçuştu. Hakemler tam 139 kez elini cebine götürdü. Bunların 134 tanesi sarı, 5 tanesi ise kırmızı kart oldu. Turnuvada en çok kartına başvurulan maç ise yarı finaldeki rövanş maçı oldu. Bu maçta görev yapan deneyimli hakem Mehmet Sezener toplamda 12 kez elini cebine götürdü. Karşılaşmada 3 kırmızı kartın çıkması da dikkat çeken bir başka detay oldu. China Bazaar Geçlik Gücü 10 kişiyle, Türk Ocağı ise 9 kişiyle 120 dakikayı tamamladı.

Bu haber toplam 808 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.