Ocak tarih yazdı: 8-6

Ocak tarih yazdı: 8-6

Northernland Kıbrıs Kupası finali uzun yıllar unutulmayacak bir maça sahne oldu, Türk Ocağı tarihindeki 6. kupa zaferine uzandı.

A+A-

Northernland Kıbrıs Kupası finali Atatürk Stadı’nda Türk Ocağı ile Cihangir arasında oynandı. Her iki takımın da öne geçtiği ancak normal süresi 1-1, uzatmaları 3-3 tamamlanan finalde rakibine seri penaltı atışları sonunda 5-3’lük üstünlükle Türk Ocağı tarihinde oynadığı altıncı finalde altıncı kupayı kazanma başarısı gösterdi.

 

Cihangir ikinci devre penaltı kazandı, Hüseyin’i geçemedi

Karşılaşmanın başında hızlı başlayan Türk Ocağı rakip kalede üstünlük kurmaya çalışsa da Cihangir önce oyunu dengeledi, ardından rakibi karşısında üstünlüğünü artırdı. 24. dakikada maçın ilk net pozisyonunda Babacar’ın pasında Sercan kaleciyle karşı karşıya kalırken Hüseyin net bir şansı önledi. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 64’üncü dakikasında kaleci Hüseyin’in ceza alanı içinde Hakan Karacaoğlu’na müdahalesi sonrası Cihangir penaltı atışı kazanırken Muhittin’in vuruşunu kaleci Hüseyin önleyerek gole izin vermedi.

5-015.jpg

Son anlarda karşılıklı goller ve maç uzadı

Karşılaşmanın 76. dakikasında orta alandan topu alarak dikine rakip ceza alanına hızlanan Sillah’ın pasında Ertaç topla buluştu, o da arka direkte boş bulunan Remzi’ye güzel bir asist yaptı ve Türk Ocağı 1-0 öne geçti. Bu golden sonra oyuna sonradan dahil olan Ali Öztürk sahneye çıktı. 85. dakikada Ali’nin kaydettiği golle normal süre 1-1 tamamlandı ve maç uzatmalara gitti.

2-058.jpg

Cihangir uzatmada 3-1’lik üstünlüğü koruyamadı

95. dakikada Ali Öztürk ceza yayı üzerinde şık bir plase gole imza atarak Cihangir’i önce 2-1, ardından 97. dakikada da 3-1’lik önemli bir üstünlüğe taşıdı. Ancak Türk Ocağı maçı bırakmadı. 100. dakikada Doğukan’ın kaydettiği gol skoru 3-2 yaparken, 118. dakikada deneyimli oyuncu Bilal Ceylan’ın golü ile uzatmalar da 3-3 eşitlikle sonuçlandı ve maç seri penaltı atışlarına gitti.

4-022.jpg

Penaltılarla Ocak şampiyon

Seri penaltı atışlarında Türk Ocağı’ndan Ertaç, Remzi, Ömer ve Doğukan ilk dört atışı gole çevirdi. Cihangir’den Muhittin, Tacettin ve Rahmi’nin gollerinin ardından dördüncü penaltı atışında Selçuk’un vuruşuna kaleci Hüseyin geçit vermedi. Beşinci penaltı atışını gole çeviren Sillah, takımının 2022 – 2023 futbol sezonu Northernland Kıbrıs Kupası’nı 5-3’lük seri penaltı atışı ile kazanmasını sağladı.

3-045.jpg

 


Altı final, altı şampiyonluk

Türk Ocağı bu final öncesi tarihinde beş kez final oynayıp beşinde de kupayı kazanma başarısı göstererek finalde hiç kaybetmedi. Daha önce 1982, 1984, 1990, 2007 ve 2017 yıllarında kupa finali oynayarak şampiyon olan Ocak, 2023 yılında da final oynayıp kupayı kazandı, altı finalde altı kupa şampiyonluğu elde ederek tarih yazdı.

6-010.jpg

 

Cihangir ikinci finalinde sevinemedi

2018 yılında Mağusa Türk Gücü’nü mağlup ederek tarihindeki en önemli başarıya imza atan Cihangir, ilk kez Kıbrıs Kupası sevinci yaşamıştı. Tarihinde ikinci kez final oynayan, skor avantajı da elde eden Cihangir bu üstünlüğünü maç sonuna taşıyamayarak ikinci finalinden mağlubiyetle ayrıldı.

 

Geri dönüşlere imza attı

Türk Ocağı, kupada çeyrek finalden itibaren finale kadar önemli geri dönüşlere imza attı. Sarı siyahlılar çeyrek final ilk maçında 2-0 geriye düştüğü Doğan Türk Birliği karşısında skoru 2-2 tamamlamıştı. Rövanşta da rakibini 2-1 yenerek yarı finale yükselmişti. Yarı final ilk maçında Gençlik Gücü’ne 3-2 yenilen Ocak, rövanşta 2-0 geriye düştüğü maçı 4-3 kazanarak seri penaltı atışlarda rakibini elemişti. Finalde de 3-1 geriye düştüğü maçı penaltılara taşıyan Ocak, finalde de önemli bir geri dönüle imza attı.

 

220 bin TL şampiyonluk ödülü

Bu sezon Northernland’ın ana sponsorluğunda Kıbrıs Kupası’nda ilk turdan finale kadar toplamda 1 milyon Türk Lirası ödül dağıtıldı. Kupayı kazanan Türk Ocağı 220 bin TL büyük ödülün de sahibi oldu. Finalde kaybeden Cihangir ise 120 bin Türk Lirası para ödülünü elde etti.

 

Gol kralı Mishali

Northernland Kıbrıs Kupası’nda gol kralı China Bazaar Gençlik Gücü’nden çıktı. Kupaya yarı finalde veda eden Gençlik Gücü adına 8 gol kaydeden Mishali, kupanın gol kralı oldu. Cihangir’den Muhittin sıralamada 6 golle ikinci oldu.


STAT: Atatürk Stadı

HAKEMLER: Utku Hamamcıoğlu, Mehmet Ekşici, Arif Malek

 

TÜRK OCAĞI

Hüseyin E. Tutuş

İlker İnceler

(Dk.106 Şükrü)

Bilal Ceylan

Mehmet Uçar

(Dk.109 Tuğberk)

Mahmut Fansa

Ousman Sillah

Ömer Gül

İbrahim Köse

(Dk.103 Ümit)

Doğukan Altuntaş

Ertaç Taşkıran

Remzi Betmezoğlu

 

TD: Şenol Cambulat

 

CİHANGİR

Dursun Cem Ateş

Erol Aksunlar

Babacar Diop

Sercan Demirman

(Dk.104 M. Yapıcıel)

Selçuk Sergeç

Hakan Karacaoğlu

(Dk.80 Berhan)

Rahmi Çelik

Yankı Aktül

(Dk.63 Ali)

Nurettin Gecekuşu

(Dk.77 Tacettin)

Muhittin Tümbül

Mikail Sivri

TD: Toygar Davulcu

GOLLER: Dk.76 Remzi Betmezoğlu, Dk.100 Doğukan Altuntaş, Dk.118 Bilal Ceylan (TOL) - Dk.85, 94 ve 97 Ali Öztürk (Cihangir)

PENALTILAR: Ertaç Taşkıran, Remzi Betmezoğlu, Ömer Gül, Doğukan Altuntaş, Ousman Sillah (TOL) – Muhittin Tümbül, Tacettin Köse, Rahmi Çelik (Cihangir)

Fotoğraflar: Hüseyin Özbarışcı

Bu haber toplam 841 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.