Klasiklerden festival tadında gün

Klasiklerden festival tadında gün

“Vodafone Telsim 10. Klasik Otomobil Sergisi” cumartesi günü Girne’de gerçekleştirildi.

A+A-

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD), “2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası”nda yer alan “Vodafone Telsim 10. Klasik Otomobil Sergisi” klasik araçların yoğun katılımıyla “Festival” havasında 4 Mayıs Cumartesi günü Girne Kordonboyu Caddesi üzerinde gerçekleşti.

Girne Belediyesi’nin desteği, KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayesinde, Vodafone Telsim ana sponsorluğunda Girne Kordonboyu’nda düzenlenen açık hava klasik otomobil sergisine 136 klasik araç katıldı.

 

klasik-1.jpg

 

“En cool klasik araç” seçildi

“En cool klasik aracı” ise halkın gönderdiği 5 bin 872 kısa mesaj belirledi. Saat 13:00 – 16:00 arası geçerli olan ve çok çekişmeli geçen oylama sonucu merakla beklendi.

Serginin ‘en cool klasiği’ sıralamasında en yakın rakibini 7 oy farkla geçen Hasan Kenan Rüstemoğlu’na ait 1960 model VW Beetle araç 968 oyla birinci, İnanç Babaliki’ye ait 1979 Rolls Royce Silver Shadow 2 araç 961 oyla ikinci ve Doğuş Yücedağ’a ait 1971 model VW Beetle araç 468 oyla üçüncü oldu.

İlk üçe giren klasik araçların sahiplerine ödülleri Teslim Satış ve Pazarlama Müdürü Yiğit Camcı, Kurumsal Satış Bölüm Başkanı Sevim Beşok Esendağlı ile Pazarlama Uzmanı Uğur Eylik tarafından verildi.

Etkinlikte en ‘Cool ‘ klasik aracı tahmin ederek mesaj atanlar arasında yapılan ve çekişte ise Hale Kalçay Turgut Telsim’den “General Mobile GM 8 Go” model telefon kazandı.

 

klasik-2-002.jpg

 

Kan bağışı da yapıldı

Sergide ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı da yer alarak kan bağışı kabul etti. “Kan ver Hayat Kurtar” sloganıyla düzenlenen bağış kapsamında 43 ünite kan toplandı.

Rengarenk ve tarihi değerleriyle Girne sokaklarından geçip antik limana giren klasikler, meraklı bakışlar arasında sergileme yerini aldı. Bazı klasik araçların önüne yerleştirilen çeşitli objeler de en az klasikler kadar büyük ilgi çekti. Yerli halkın yanı sıra ülkemizde yaşayan İngilizler başta olmak üzere yabancı uyruklu birçok kişi ve turistlerin büyük ilgisini çeken klasikler, fotoğraf karelerini süsledi.

Yüzlerce kişinin ziyaret ettiği festivalde, Capital Radio DJ’leri Halil Erhan ve Mr. Joker “Retro Party” adı altında performans sergiledi. Sergiye, 136 klasik aracın yanı sıra birçok motosiklet grubu da destek verdi.

Etkinliğe destek veren Harley Davidson Riders Clup ekibinde Maliye Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da vardı. Denktaş, motosikletiyle sergiye katıldı ve vatandaşlarla bir arada zaman geçirdi. Festivale ayrıca Yakın Doğu Klasik Otomobil Müzesi’nden de dünyada ender bulunan çok önemli klasik araçlar da yer alarak ve ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı başardı.

 

Güngördü ve Aliusta’nın konuşmaları

Etkinliğe ev sahipliği yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuşmasında ülkemizin kanayan yarası trafik kazalarının, birçok aileye acı yaşattığına dikkat çekerek gençlerin yollarda hız yapmak yerine, toplumsal projelere imza atan, örnek çalışmalarıyla bilinen derneklerin çatısı altındaki organizasyonlara katılarak, motor sporları yapabileceğini söyledi.

Güngördü, Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin çalışmalarından övgüyle söz ederek Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ının da bu yıl etkinliğin bir parçası yapılmasını takdirle karşıladı.

KTKOD Başkanı Burçin Aliusta da, sergiye katkı koyan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Teslim Satış ve Pazarlama Müdürü Yiğit Camcı, Harley Davidson Riders Clup Damla Köroğlu ile Capital Radio sahibi Ahmet Kasımoğlu’na teşekkür plaketi verdi. Aliusta konuşmasında “Rekorların yılı olacak” sözünü tekrarladı ve Vodafone Telsim işbirliğinde 10’uncu kez düzenlenen klasik otomobil sergisine katılan araç ve izleyici sayısındaki yüksek katılıma dikkat çekti.

Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.