KKTOK: Barış söylemi havada kaldı

KKTOK: Barış söylemi havada kaldı

Formula 1 pilotu Sebastian Vettel, kaskından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını çıkardı. Vettel'i Kıbrıs Otomobil Birliği (CAA) şikayet etti.

A+A-

Bu gelişmeye Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) tepki göstererek “Barış söylemi havada kaldı” ifadelerini kullandı.

 

Bayrak kaldırıldı

NTV Spor’da yer alan haberde Bahreyn'deki Formula 1 test sürüşlerinde Aston Martin pilotu Sebastian Vettel, savaş nedeniyle Ukrayna bayrağının renklerinden oluşan şerit, barışı simgeleyen işaretler ve "savaşa hayır" yazılı bir kask taktı.

Kaskın üstünde "John Lennon'ın Imagine" şarkısının sözleri ve alt bölümde ülkelerin bayrakları da vardı. Bu bayraklardan biri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağıydı.

Ancak Kıbrıs Otomobil Birliği, Alman sürücüyü FIA'ya şikayet etti. Bayrağın kaldırılmasıyla birlikte Vettel'in ve Aston Martin takımının cezalandırılmasını talep etti.

Yaşanalar sonrası Vettel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını kaskından kaldırdı.

 

“Üzülerek izliyor ve kınıyoruz”

Konu ile ilgili olarak KKTOK yaptığı açıklamada iki yıl önce gerçekleştirilen Kıbrıs Rallisi Lefkoşa Seyirci Etabı’na atıfta bulunarak Uluslararası Otomobil Kurumu’nun (FIA) KKTOK ve CAA’yı “Dünya Barış ve Spor Ödülü”ne aday gösterdiği hatırlatıldı. Bayrağın kaldırılması ile ilgili olarak da “Barış tek taraflı yapılmaz! Bu sığ düşünceyi üzülerek izliyoruz ve kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Çok uzun değil bundan iki yıl önce birlikte yaptığımız uluslararası sportif faaliyetlerden dolayı FIA bizleri "Dünya Barış ve Spor Ödülü"ne KKTOK ile CAA olarak aday göstermişti. Üstelik bunu tüm dünyaya kendi basın bültenleriyle duyurmuşlardı.

2022 yılının Bahreyn Grand Prix’i öncesi Formula 1 sporcuları, Ukrayna İle Rusya arasında başlayan savaşı protesto etmek için dayanışmada bulunmuş 4 kez dünya şampiyonu olan Aston Martin pilotu Sebastian Vettel, savaş nedeniyle Ukrayna bayrağının renklerinden oluşan şerit, barışı simgeleyen işaretler ve "Savaşa Hayır" yazılı bir kask taktı.

Kaskın üstünde "John Lennon'ın Imagine" şarkısının sözleri ve alt bölümde ülkelerin bayrakları da vardı. Bu bayraklardan biri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağıydı. Fakat Rum otomobil kurumu daha iki yıl önce "Dünya Barış ve Spor Ödülü"ne aday gösterilme amacının ne olduğunu unutmuşken, sporcuyu şikayet ederek kaskındaki küçücük bayrağı kaldırtacak kadar güç zehirlenmesi yaşadıklarına maalesef bir kez daha şahit olduk. Barış tek taraflı yapılmaz! Bundan dolayı uluslararası platformlarda barış söylemleri yapan ama gerçekte böyle olmadıklarını her fırsatta gösteren bu sığ düşünceyi üzülerek izliyoruz ve kınıyoruz.”

Bu haber toplam 675 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.