“Kimsenin sağlığını riske atmaya değmez”

“Kimsenin sağlığını riske atmaya değmez”

K-Pet Birinci Lig’in lideri Mesarya, süreçle ilgili açıklama yaptı. Şu an için en doğru kararın küme düşme olmadan liglerin mevcut haliyle tescillenmesi olduğu ifade edilen açıklamada, kimsenin sağlığını riske atmaya değmediği belirtildi.

A+A-

K-Pet Birinci Lig’in 22 haftalık bölümünde 51 puanla lider konumunda bulunan Mesarya, süreçle ilgili açıklama yaptı. Şu an için en doğru kararın küme düşme olmadan liglerin mevcut haliyle tescillenmesi olduğu ifade edilen açıklamada, kimsenin sağlığının riske atmaya değmediği belirtildi. Kulüpten yapılan açıklamada federasyonun alacağı her türlü karara uyulacağının da altı çizildi.

 

Mesarya Spor Kulübü’nün açıklaması şöyle;

“Mayıs ayı için Türkiye ve Avrupa’ da antrenman izini verildikten sonra vaka sayılarının futbol takımları içerisinde çokça saptandığını görmekteyiz. Bugünkü  Ankaragücü örneğinde olduğu gibi… Devletin kit alma imkanı bu kadar kısıtlıyken bize rutin aralıklarla test yapma, hijyenik altyapı oluşturma gibi şansı var mı? Hepimizin ailesinde yaşlı, çocuk, hasta kişiler varken Kimsenin hayatını, sağlığını riske atmaya değmez. Çünkü futbol bulaşıp yaymaya çok müsait bir spordur. Hastane altyapımız bunun üstesinden gelemeyebilir! Eylül’de ise yurtdışı açılım olacağı için bizi daha da büyük risk beklediği konusunda sağlık bilimcilerden sürekli uyarı alıyoruz. Bizim kulüp olarak düşüncemiz sağlık tedbirleri alınamayacağı öngörümüz olduğu için liglerin küme düşürülme olmadan (TC alt liglerde ve Avrupa'nın bazı liglerinde olduğu gibi) mevcut haliyle tescil olmasıdır veya Eylül ayı içerisinde sadece Play off / Play out şeklinde maç sayısının azaltılarak ligin tamamlanmasıdır. Bu sayede gelecek sezonun takvimlenmesi ve ekonomik yönden yeniden yapılanması çok daha sağlıklı olacaktır. Şunu da belirtmek isteriz ki; Mesarya Spor Kulübü olarak federasyonumuzun alacağı her karara saygı duyacağız. Herkese iyi çalışmalar dileriz.”

Bu haber toplam 1102 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.