Kartinge yeni ana sponsor

Kartinge yeni ana sponsor

Kuzey Kıbrıs Karting Derneği (KKKD) ile Motul North Cyprus, önemli bir anlaşmaya imza attı

A+A-

Geleceğin şampiyonlarının yetişmesini sağlayan ve otomobil sporlarının başlangıcı olarak kabul edilen karting branşının 2024 sezonunda ana sponsoru, Motul oldu.

Ralli, Offroad, Drag, Time Attack, Tırmanma gibi branşlarda, önümüzdeki senelerde yarışması beklenen genç yetenekler için spora dair ilk adım olma özelliği taşıyan karting branşının önemi oldukça fazla. 7 yaşından itibaren otomobil sporlarına başlamak isteyen minik sporcular için fırsatlar sunan Kuzey Kıbrıs Karting Şampiyonası, 2024 sezonunda Motul desteği ile daha da güçlenecek.

 

KKKD – Motul işbirliği

KKKD ile Motul North Cyprus arasında imzalanan anlaşma gereği Kuzey Kıbrıs ROK Cup Karting Şampiyonası bundan böyle Motul Kuzey Kıbrıs ROK Cup Karting Şampiyonası ismi ile anılacak. Motul karting sezonu boyunca yarış pistlerinde genç yarışçılarla beraber olarak onlara ürün tedariği ve teknik konularda destek verecek. Motul, Dünya genelinde düzenlenen, sponsoru ve teknik partneri olduğu MotoGP, WorldSBK, Dakar Rally, Le Mans 24 Saat gibi organizasyonlardan elde ettiği tecrübelerini genç sporcularla paylaşacak.

 

Uzun: Büyük memnuniyet duyuyoruz

KKKD Asbaşkanı Ramadan Uzun, bu yeni sponsorluk anlaşmasını ‘Motul gibi genlerinde otomobil sporları olan çok kıymetli bir markanın, gelecekte ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek sporcularımızı yetiştirebilmek için Karting branşına isim sponsoru olarak destek vermesinden ötürü büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Motul’un marka gücünü Karting branşımıza yansıtacağız ve geleceğin şampiyon ve milli sporcularını yetiştirebilmek için birlikte çaba sarf edeceğiz.’ şeklinde değerlendirdi.

 

Erbekir: Yeni şampiyonlar kazandırmaya katkıda bulunmak bizi mutlu edecek

Motul North Cyprus Direktörü İbrahim Erbekir ise “Kuzey Kıbrıs ROK Cup Karting Şampiyonası başarılı sporcuların yetişmesi adına çok kıymetli bir organizasyon. Motorsporlarına yeni sporcular ve hatta şampiyonlar kazandırmaya katkıda bulunmak bizi mutlu edecek. Bize bu fırsatı sunduğu için KKKD’ne teşekkür ederiz. Başarılı bir iş birliği ile ülkemiz sporunun gelişimi için birlikte katkı yapacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Mini, Junior, Senior, Master Kategori olmak üzere dört ana kategoride koşulacak olan Motul Kuzey Kıbrıs ROK Cup Karting Şampiyonası’nın resmi takvimi kısa sürede yayınlanacak. Düşünülen taslak takvime göre sezon KKTC Başbakanlık Bahar Kupası ile başlayacak. Şampiyona ise Nisan ayında başlayıp Eylül ayında tamamlanacak ve 6 ayaktan oluşacak.

 

2024 Kuzey Kıbrıs ROK Cup Karting Şampiyonası (**taslak**)

KKTC Başbakanlık Bahar Kupası - 23-24 Mart - Cemsa Karting

1. Ayak : 20-21 Nisan

2. Ayak : 18-19 Mayıs

3. Ayak : 22-23 Haziran

4. Ayak : 20-21 Temmuz

5. Ayak : 17-18 Ağustos

6. Ayak : 1 Eylül

11-13 Ekim : 2024 ROK Trophy Race - South Garda – İtalya

14-19 Ekim : 2024 ROK Cup SuperFinals - South Garda - İtalya

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.