Kartingde heyecan dolu üçüncü randevu

Kartingde heyecan dolu üçüncü randevu

2021 Akdeniz ROK Cup Karting Şampiyonası’nda sezon, 3. ayak yarışlarıyla devam etti

A+A-

Kuzey Kıbrıs Karting Derneği’nin Başbakanlığa bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde organize ettiği 2021 Akdeniz ROK Cup Karting Şampiyonası Pazar akşamı Cemsa Karting & Sporting Center’de yapılan sezonun üçüncü ayağıyla devam etti.

Sıcak havaların etkisini arttırmasıyla akşamüzeri 18.00’de başlayan organizasyon, keyifli mücadelelere sahne oldu.

1-mini-kategori-birincisi.jpg

İlk olarak Resmi Antrenman seansı için piste çıkan yarışçılar en doğru ayarı bulmaya çalıştılar. Ardından sıralama turları yapıldı.

2-junior-kategori-birincisi.jpg

Birbirlerine oldukça yakın dereceler elde eden Mini kategorisi yarışçılarından Hasan Onalt ilk cebi, Rüzgar Okman ikinci cebi ve Rüzgar Miralay üçüncü cebi aldı. Daha sonra iki kez piste çıkıp yarışan miniklerden Hasan Macila 2 birincilikle günü zirvede noktaladı.

3-senior-kategori-birincisi.jpg

Rüzgar Okman iki yarışta da ikinci olurken, Hasan Onalt bir üçüncülük, bir dördüncülükle günün üçüncüsü olmayı başardı. Junior kategoride yine büyük çekişme yaşandı.

4-mini-kategori.jpg

Gününde olan Niyazi Özçınar, üç seansta da zirvede yer alırken, 3 seansta da Mustafa Efeefe ona çok yakın turlar attı ve ikinci oldu.

5-junior-kategori.jpg

Metin Bıçkıcıoğlu ise bir üçüncülük, bir dördüncülükle podyumun üçüncü basamağına çıkmayı başardı. Tolga Güryel, Demir Emre ve Janet Öncülay’ın mücadele ettiği Senior kategoride özellikle final yarışı seyircilerin nefeslerini tutarak izlediği bir yarış oldu.

6-mini-kategori-podyum.jpg

Sıralamalarda 59.724 saniyelik derecesi ile günün en iyi derecesini elde eden Tolga Güryel ilk yarışta mekanik arıza ile yarış dışı kaldı.

7-junior-kategori-podyum.jpg

İkinci yarışa üçüncü sıradan başlayan Tolga, Demir ile tampon tampona bir mücadeleye girdi. Çok başarılı bir savunma yapan Demir Emre uzun süre liderliğini korusa da son turda yaptığı atakla Tolga Güryel liderliği almayı başardı.

Demir Emre böylece bir birincilik, bir ikincilikle günün birincisi oldu. Janet Öncülay ikinci olurken, Tolga Güryel üçüncü oldu.

8-senior-kategori-podyum.jpg

Miniklerin gösterisi alkış aldı

Gecenin en büyük alkışı, Karting Akademi üyesi 5-7 yaş arası miniklerin gösterisinin oldu. Çok büyük gelişim gösteren Ahmet Sayar, Ateş Karalım ve Tuğra Sıddık izleyenlerin beğenisini topladı. Yarış sonunda yapılan ödül töreni ile dereceye girenler kupalarını alırken, tüm yarışçılar ve Karting Akademi üyesi minikler madalyalarını aldılar. Ödülleri Karting Derneği Başkanı Tigin Güryel, Cemsa Sporting Center direktörü Salih Karalım ve Tuning Torch Direktörü Ömer İlhan Sayar verdi.

 

2021 Akdeniz ROK Cup Karting Şampiyonası 3. Ayak Yarış Sonucu:

 

Mini Kategori:

1.Hasan Macila

2.Rüzgar Okman

3.Hasan H. Onalt

4.Rüzgar Miralay

5.Erin Bolkaner

6.Su Karalım

7.Arın Bolkaner

8.Demir Göksan

9.İsmail Araz

10.Mete Güdül

 

Junior Kategori:

1.Niyazi Özçınar

2.Mustafa Efeefe

3.Metin Bıçkıcıoğlu

4.Salih Zeki Hafız

5.Janem Öncülay

6.Halil Kahraman

 

Senior Kategori:

1.Demir Emre

2.Janet Öncülay

3.Tolga Güryel

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.