Kartingde 5. randevu gerçekleştirildi

Kartingde 5. randevu gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs Karting Derneği’nin organize ettiği, Kuzey Kıbrıs 2022 ROK Cup Karting Şampiyonası, beşinci ayak yarışları Pazar günü yapıldı

A+A-

Kuzey Kıbrıs Karting Derneği’nin (KKKD) organize ettiği Kuzey Kıbrıs 2022 ROK Cup Karting Şampiyonası, Pazar günü yapılan sezonun beşinci ayak yarışlarıyla devam etti. Altı ayaktan oluşan 2022 takviminin beşinci ayak yarışları Cemsa Sporting Center’de yapıldı. Bu sezon ilk kez kullanılan RC5 kodlu 1,335 metre uzunluğundaki pist şeklinde yapılan yarışta ikisi Türkiye’den olmak üzere toplam 19 yarışçı mücadele etti.

6-junior-podyum.jpg

Mini kategoride iki Rüzgar’ın mücadelesinden iki yarışı da kazanmayı başaran Rüzgar Okman galip ayrıldı. Rüzgar Miralay ikinci olurken İsmail Araz iki yarışında üçüncüsü olarak günün Mini üçüncüsü oldu. Gün sonunda 22’şer puanla dizilen 3 pilottan Erin Bolkaner tur zamanına göre dördüncü, Zafer Niyazi beşinci ve Türkiye’den yarışa katılan Arslan Birgili altıncı oldu. Günün yedincisi Ateş Karalım olurken, Eren Murat Ortaç sekizinci oldu.

7-senior-podyum.jpg

4 yarışçının mücadelesine sahne olan Junior kategoride Niyazi Özçınar iki yarışta da zirvede yer aldı ve günü 40 puanla birinci tamamladı. Demir Göksan ile Hasan Onalt’ın mücadelesinden Göksan galip ayrılırken, podyumun üçüncü basamağında Onalt yer aldı. Bu kategorinin dördüncüsü ise Metin Bıçkıcıoğlu oldu.

8-master-podyum.jpg

Birlikte piste çıkan Senior ve Master kategorilerinde toplam 7 yarışçı mücadele etti. Senior birincisi Halil Kahraman olmayı başardı. Gazi Yuca ise ikinci oldu. Eski şampiyonlardan Salih Karalım’ın zaferiyle sonuçlanan Master kategoride Güner Ballı ile Arkın Şevketoğlu keyifli bir ikincilik mücadelesi verdi. Günün sonunda bu mücadeleyi kazanan Ballı oldu. Şevketoğlu ise üçüncü oldu. Umut Araz ile de Türkiye’den yarışa katılan Mehmet Yaman’ın mücadelesi izlemeye değerdi. Bu mücadeleden de Araz galip ayrıldı. Yarış sonunda yapılan ödül töreninde dereceye girenlere kupalarını Cemsa Sporting Center direktörlerinden Mehmet Karalım ve Kuzey Kıbrıs Karting Derneği Başkanı Tigin Güryel takdim etti. Türkiye’den gelerek yarışa katılan iki ekip ise yarışa katıldıkları için oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

Dereceler:

Mini

 

Pilot

No.

Puan

1

Rüzgar Okman

7

40

2

Rüzgar Miralay

5

34

3

İsmail Araz

10

30

4

Erin Bolkaner

9

22

5

Zafer Niyazi

33

22

6

Arslan Birgili

35

22

7

Ateş Karalım

2

21

8

Eren Murat Ortaç

95

16

 

 

Junior

 

Pilot

No.

Puan

1

Niyazi Özçınar

7

40

2

Demir Goksan

6

34

3

Hasan Onalt

10

28

4

Metin Bıçkıcıoğlu

47

28

 

 

Senior

 

Pilot

No.

Puan

1

Halil Kahraman

11

40

2

Gazi Yuca

49

34

 

 

 

Master

 

 

Pilot

No.

Puan

 

1

Salih Karalım

5

40

 

2

Güner Ballı

515

32

 

3

Arkın Şevketoğlu

73

32

 

4

Umut Araz

6

24

 

5

Mehmet Yaman

35

11

 

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.