Kadınlarda final zamanı

Kadınlarda final zamanı

Puma Ayten Berkalp Kadınlar Kıbrıs Kupası’nda yarın Küçük Kaymaklı ile China Bazaar Gençlik Gücü karşılaşacak

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen Puma Ayten Berkalp Kadınlar Kıbrıs Kupası’nda final heyecanı yarın (02.09.2022) akşam Girne’de yaşanacak. Tarihte ilk kez düzenlenen ve sponsorluğunu Puma’nın üstlendiği Ayten Berkalp Kadınlar Kıbrıs Kupası’nda yine tarihte ilk kez kadın takımı kuran ülkemizin iki köklü kulübü China Bazaar Gençlik Gücü TSK ile Küçük Kaymaklı TSK kozlarını paylaşacak. Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 18.30’da başlayacak.

 

İlk kez düzenlendi

Kadın futbolunda verilen aranın ardından bu sezon atılan adımlarla beraber lig mücadelesinin yanında kupa karşılaşmasının da düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede Puma ligin ana sponsoru olurken, ülke sporuna önemli hizmetlerde bulunan Ayten Berkalp’in adı, kupa mücadelesine verildi. Bu mücadele Kıbrıs Türk futbol tarihinde kadınlar için düzenlenen ilk kupa karşılaşması oldu.

gg-kay.jpg

İki Lefkoşa ekibi finalde

Ligde de iyi grafik çizen iki ekibin mücadelesinde China Bazaar Gençlik Gücü ligin normal sezonunu tek yenilgi alarak 2’nci sırada tamamlarken, Küçük Kaymaklı takımı da 2 kez yenildi ve ligin normal sezonunu 3’üncü sırada tamamladı. Her iki takımın lig mücadelesinde kazanan China Bazaar Gençlik Gücü takımı olmuştu. İki ekip ayrıca ligin çapraz eşleşmesinde yarı final mücadelesinde de ligin finaline kalmak için mücadele edecek.

 

Final yolu

Puma Ayten Berkalp Kadınlar Kıbrıs Kupası finalistlerinden Küçük Kaymaklı, ilk turda Vadili’yi mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde de Merit Alsancak Yeşilova’yı yenen Kaymaklı final vizesi aldı. Bir diğer finalist China Bazaar Gençlik Gücü ise ilk turda Yonpaş Dumlupınar’ı yendi. Yarı finalde Desly Mağusa Spor Akademisi’ni yenen GG, finale yükselen diğer ekip oldu.

297508724-592775225884720-6259810477675667281-n.jpg

Kanan: “Kadın futbolunun gelişimi için hep birlikte güzel adımlar attık”

KTFF Kadın Futbolu Sorumlusu Simay Kanan kupa finali öncesi yaptığı açıklamada güzel bir sürecin içerisinde olduklarını ifade ederek, tarihte ilk kez kupa organizasyonu düzenlediklerini belirtti. Ekip olarak çok iyi çalıştıklarını ve kadın futbolunun ülkede yaygınlaşması adına adımlar attıklarını belirten Simay Kanan, “Biz de finale güzel bir hazırlık içerisindeyiz. Orada da güzel sürprizlerimiz olacak. Ben vakti olan, futbolu birazcık da olsa seven herkesi maça davet ediyorum. Özellikle ülkemizdeki kadın futbolseverleri yarın akşam Girne’ye bekliyorum.”dedi. Kadınların istediğinde birçok şeyi başarabildiğini ve futbolun sadece erkek sporu olmadığını belirten Kanan, “Takımlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Onlar da çok çalıştı ve bizim yanımızda oldu. Biz onlara onlar da bize destek oldu. Bu sebeple güçlü bir altyapısı olan bir kadın futbolu ailesi kurma adına önemli adımlar attık diye düşünüyorum.”dedi.

289705550-2825400514431251-7985698657083948333-n.jpg

Final karşılaşması öncesi konuşan her iki takımın antrenörleri kendilerini keyifli ve güzel bir maçın beklediğini ve heyecanlı olduklarını belirterek hak edenin kazandığı ve futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir maç diledi.

kupa-final-gorsel.jpg

Dayı: “Ligde iyi bir hava yakaladık ve grafiğimiz iyi”

China Bazaar Gençlik Gücü antrenörü Mina Dayı yaptığı açıklamada ülkedeki kadın futbolunun en eski antrenörlerinden biri olan Önder Mutsuzlar’ın takımına karşı işlerinin hiç kolay olmadığını ve kendilerinin amacının kadınların da futbol oynayabildiğini göstermek olduğunu kaydetti. Ligde iyi bir grafik sergilediklerini ve iyi bir hava yakaladıklarını kaydeden Dayı, “Herkese güzel bir maç izletmek istiyoruz. Biz futbol oynarken çok keyif alıyoruz. Tüm futbolseverleri Girne’de iki takımı da desteklemeye davet ediyorum.”dedi.

 

Mutsuzlar: “Tüm gücümüzle sahada olacağız”

Küçük Kaymaklı antrenörü Önder Mutsuzlar ise takımının finale kalmasından dolayı mutlu olduğunu ve ilk kez düzenlenen Kıbrıs Kupası organizasyonunda finalde yer alacak olmalarından dolayı gururlu olduklarını kaydetti. Uzun yıllardır kadın futbolunun bir yerlere gelmesi için uğraştığını ve zamanının büyük bölümünü bunun için harcadığını kaydeden Mutsuzlar, “Finalde kâğıt üzerinde favori China Bazaar Gençlik Gücü gibi görünse de futbol 90 dakikadır. Neler yapabileceğimizi göreceğiz. Tüm gücümüzle sahada olacağız. Dilerim keyifli, güzel ve futbolseverlere seyir zevki veren bir maç olur. Herkesi bize destek olmak için bekliyoruz.”dedi.

Bu haber toplam 1072 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.