
Kadınlar Ligi ve Kıbrıs Kupası ile ilgili yeni düzenlemeler
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Kadınlar Ligi ve Kadınlar Kıbrıs Kupası ile ilgili bir takım düzenlemelere gitti
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen Kadınlar Ligi’nde lige başvuru yapıp daha sonra lige katılamayacağını bildiren Maraş GSK ile ligin 2. haftasının ardından ligden çekildiğini bildiren Çello Dikmen Gücü SK takımlarının yer almayacak olmasından dolayı lige bir takım düzenlemeler yapıldı.
Yapılan açıklamada ligdeki takım sayısının 8’e düşmesinden dolayı Kıbrıs Kupası’nda 1. Tur müsabakalarının oynanmamasına ve tüm takımların doğrudan çeyrek finale katılması kararlaştırıldı.
Ligden çekilen Maraş ve Çello Dikmen Gücü takımları ile oynayan takımların o hafta 3-0 hükmen galip ilan edilmesine karar verildi.
Çello Dikmen Gücü’nün lig devam ettiği esnada ligden çekilmesinden dolayı mağdur olan futbolcuların sadece kendilerini ve/veya velilerinin onaylayacakları herhangi bir kulübe 30 Ocak 2026 Cuma gününe kadar transfer işlemi yapabilmelerine izin verildi.
Bugünden itibaren geçerli mazeret göstermeden resmi müsabakaya çıkmayan ve/veya başlamış olan resmi bir müsabakayı terk eden takımların bu ihlali iki kez yapması durumunda ligden ihraç edilmesine ve bir sonraki sezon Kadınlar kategorisindeki hiçbir organizasyona alınmaması kararlaştırıldı. Ayrıca ilgili kulübün bonservisli futbolcuları ile teknik kadrodaki sözleşmeli antrenörlerin lisans işlemlerinin yapılmayacağı duyuruldu.




.gif)


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.