Hollanda basını galibiyetten memnun

Hollanda basını galibiyetten memnun

Hollanda Milli Futbol Takımı'nın, Dünya Kupası G grubu eleme maçında Türkiye'yi 6-1 mağlup etmesi, Hollanda'daki medyada geniş yer buldu.

A+A-

Hollanda medyasına göre, ilk grup eleme maçında Türkiye'ye 4-2 yenilen "Portakallar", en güçlü rakibini hezimete uğratarak, intikamını aldı.

Hollanda medyasına göre, maça "rüya gibi bir başlangıç yapan" Portakallar, "pembe bulutların üzerinde uçtuğu bir gece" yaşadı.

Maçta 3 gol atan ve bir de asist yapan Mephis Depay, Hollanda'nın galibiyetindeki en etkili isim oldu. Depay, Patrick Kluivert ve Wesley Snijder'i geride bırakarak, Hollanda Milli Takımı'nın en fazla gol atan 10 futbolcusu arasında girdi.

Hollandalı futbolcu, Johan Cruijff ve Abe Lenstra ile birlikte turunculu forma ile 33 gole ulaştı.

 

De Telegraaf: Depay ile pole pozisyonu ele geçirildi

Ülkenin etkili gazetelerinden De Telegraaf da, "Türkiye'yi hezimete uğratan Portakallar, Dünya Kupası'na doğru adım attı" başlığıyla verdiği haberde, Türk takımının savunmada büyük boşluklar verdiğini vurguladı.

Gazete, "Direksiyondaki Memphis Depay ile Portakallar pole pozisyonunu ele geçirdi" yorumunu yaptı. Amsterdam'daki maçın, Hollanda açısından en zor karşılaşma olduğunu belirten De Telegraaf'a göre, Turunculu takım, 24 Mart'ta İstanbul'da 4-2 yenildiği Türkiye'ye karşı büyük bir zafer elde etti.

De Telegraaf, ilk golü atan Davy Klaassen'in, eski Teknik Direktör Frank de Boer tarafından Avrupa Şampiyonası kadrosuna alınmasına rağmen, 1 dakika bile oynatılmadığına işaret etti.

Haber portalı Nu.nl, "Depay'ın attığı 3 golle Türkiye karşısında vals yapan Hollanda'nın, G grubunda birinciliğe yükseldiğini" belirtti.

 

Voetbal: Portakallar Türkiye’den intikamını aldı

Voetbal International dergisi de, "Amsterdam'daki gala gecesinde Portakallar Türkiye'den intikamını aldı" başlığını kullandı. Dergiye göre, "Amsterdam'daki futbol şöleninde Hollanda, Türkiye'yi kıymaya çevirdi."

Voetbal International'ın haberinde, Depay'ın liderliği sayesinde, Hollanda'nın kağıt üzerindeki en büyük rakibi olan ay yıldızlı ekip, hezimete uğradı. Dergi, Luis van Gaal'ın düşüncelerini sahaya yansıtırken hiç hata yapmadığını belirti.

AD gazetesi ise, teknik direktör değişikliğinden sonra henüz oturmayan Hollanda Milli Takımı'nın, Memphis Depay'ın "hattricki" sayesinde mükemmel bir iş çıkardığını yazdı. Gazeteye göre, grup liderliğine yükselen Portakallar, Dünya Kupası'na güvenle gidebilir.

 

Bu haber toplam 693 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.