Türkiye, Amsterdam’da dağıldı: 6-1

Türkiye, Amsterdam’da dağıldı: 6-1

Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde ağır bir yenilgi aldı.

A+A-

G Grubu altıncı maçında Hollanda ile Amsterdam’da yer alan Johan Cruijff Arena’da karşı karşıya gelen Türkiye, rakibine 6-1’lık farklı skorla yenildi.

Maça hızlı başlayan Hollanda, henüz ilk dakikada Davy Klaassen ile öne geçti. Hollanda 16’ncı dakikada Depay ile iki farklı üstünlüğü yakaladı. 38’nci dakikada Hollanda kazandığı penaltı atışını Depay ile gole çevirerek 3-0 öne geçti. 44’üncü dakikada penaltıya sebebiyet vererek sarı kart gören Çağlar Söyüncü, Depay’a yaptığı müdahale sonrasında çift sarı kartla Türkiye’yi 10 kişi bıraktı. İkinci yarıda 54. dakikalarda Memphis Depay, 80. dakikada Guus Til ile 5-0’ı yakalayan Hollanda, 90’ıncı dakikada Malen ile 6-0’lık skoru elde etti. 90+2’nci dakikada Cengiz Üner’in golü maçın skorunu 6-1 olarak tayin etti.

Ağır bir yenilgi alan Türkiye 11 puanda kalarak 6’ncı maç sonunda üçüncü sıraya geriledi. Hollanda ise 13 puanla ilk sıraya yükseldi.

Grubun diğer maçında Cebelitarık’ı 5-1 yenen Norveç puanını 12 yaparak ikinci basamağa yükseldi. Diğer maçta ise Karadağ ile Letonya golsüz berabere kaldı.

Bu haber toplam 606 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.