“Herkes gibi bekliyoruz”

“Herkes gibi bekliyoruz”

Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu: “Artan vakalar, federasyon başkanımızın tavsiyesi sonrası beklemeyi öngördük"

A+A-

Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu, futbolcuların bir an önce sahaya dönmeyi arzuladığını, ancak herkes gibi kendilerinin de beklediğini belirtti. Foto Evliya tarafından hazırlanan, moderatörlüğünü Beyzade Ünalmış’ın yaptığı İkiye Bir programında konuşan Oraloğlu, bir süre daha bekleyerek değerlendirme yapacaklarını, bir an önce başlamak istediklerini ifade etti.

 

Oraloğlu: Futbolun başlaması gerekiyor

Futbolda yapılan takvimlendirme çerçevesinde ilk organizasyonun Yenicami ile oynayacakları Süper Kupa olacağını, ancak vaka sayıları ve durumun ortada olduğunu belirten Ali Oraloğlu, “Özetle, futbolun başlaması gerekiyor. Sağlık muhakkak ki çok önemli, ekonomik yaşam çok önemli ama futbol da KKTC’nin gerçekten önemli bir değeri. 1974 öncesinden bugüne kadar devam eden en büyük organizasyonumuz. Daha fazla önem vermemiz gerektiğini ve bir an önce hangi şartlar nasıl olacak onların belirlenerek futbolun söylenen tarihte başlaması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ali-oraloglu-001.jpg

“Fiziksel ve mental olarak toparlamak biz teknik adamların işi”

Yaşanılan sürecin tecrübe olduğunu vurgulayan başarılı teknik adam, “Muhakkak ki bu hastalıkla yaşamamız gerektiğini görmemiz lazım. Uzun bir süre daha bu hastalıkla yaşayacağız ama bireysel sorumluluklarımızı yerine getirerek korunmamız gerekecek” dedi.

“Futbolcularımız güç, fiziksel, mental ve ekonomik olarak kayıpları vardır. Fiziksel ve mental olarak toparlamak biz teknik adamların işi. Bunları yapabilme adına ciddi bir motivasyon unsuru gerekiyor” diyen Oraloğlu, “Soru işaretleri futbolcuları olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

 

“Herkes gibi bekliyoruz”

Daha önce açıkladığı gibi iki devreli bir hazırlık dönemi planladıklarını aktaran Ali Oraloğlu, “12 Nisan’da başlamayı planlıyorduk. Akabinde Haziran’da kısa bir ara ve sonrasında tekrardan tam hazırlık dönemi adı altında sezona hazırlanmayı planlıyorduk. Son Mağusa’da çıkan vakalar, federasyon başkanımızın tavsiye kararı, kulüp başkanımızla yaptığımız toplantı ile toplum sağlığı çerçevesinde bir süre daha beklemeyi öngördük. Futbolcularımız bir an önce sahaya dönmeyi arzuluyorlar. Biz de herkes gibi bekliyoruz. Bir süre daha bekleyip, değerlendirme yapacağız. Bir an önce başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Şu anda bir kriz ortamı var. Futbol başladığında da devam edecek”

Mağusa Türk Gücü’nün şu anki yapısında tüm futbolcularının kendine bu süreç içerisinde gayet iyi baktığını, bireysel çalışmalarını yaptığını söyleyen Oraloğlu, “Muhakkak ufak tefek kilo alanlar vardır ama futbolcularımın kendine iyi baktığına inanıyorum” dedi.

Şu an yaşananın bir kriz ortamı olduğunu savunan Ali Oraloğlu, “Bu ortam futbol başladığında da devam edecek. Allah korusun pozitif oyuncular çıkacak. Bunu iyi yönetebilen teknik adamlar olacak. Hangi teknik adamın neyi doğru yaptığı sezon sonunda belli olacak. Herkesin kendine göre bir planlaması var ama antrenman planlamasında herkes birbirine yakın işler yapıyorlar. Hocaların süreç içerisinde artıları, eksileri ortaya çıkacak” dedi.

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler