“Her şeyi basından öğrendik, başından sonuna kadar yanlıştı”

“Her şeyi basından öğrendik, başından sonuna kadar yanlıştı”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, yabancı oyuncu kuralı konusunda açıklamalarda bulunarak, kulüplerin tavrını eleştirdi, “Alınan kararlar başından sonuna kadar yanlıştı” açıklamasını yaptı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, dün gerçekleşen KTFF Mali Genel Kurulu’nda çarpıcı açıklamalar yaptı. Sertoğlu, Kulüpler Birliği’nin tavrının “yanlış” olduğunu belirterek, alınan kararları herkes gibi kendisinin de basından öğrendiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemde yapılacak Kulüpler Birliği Genel Kurulu’na kesinlikle karışmayacağını ifade eden Sertoğlu, “Her kulübe eşit mesafede duruyorum” dedi.

Mali Genel Kurul’da yaptığı konuşmada BTM ligleriyle ilgili de konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, BTM’den üst lige kiralık futbolcu gidişini yasaklayacaklarını da sözlerine ekledi.

“Başından sonuna kadar yanlıştı”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, 13 yıllık federasyon başkanlığı döneminde ilk kez Kulüpler Birliği toplantısına davet almadığını da ifade etti. 3 yabancı oyuncu kuralını savunan kulüp başkanlarının sonrasında 1 yabancı kararı aldığını belirten Sertoğlu, “Alınan kararlarda bizimle istişare edilmedi. Herkes gibi alınan kararları ben de basından öğrendim. Biz de Yönetim Kurulu olarak 2 yabancı kararı alarak konuyu kapattık. Bu davranış bir dönem motivasyonumu çok düşürdü. Başından sonuna kadar yapılan her şey yanlıştı” dedi.

“Her kulübe eşit mesafede duruyorum”

Kulüpler Birliği başkanlığı seçimi konusunda da açıklamalar yapan KTFF Başkanı Sertoğlu, Hakan Törehan’ın başkan adaylığına karşı çıkmadığının altını çizdi. Kulüpler Birliği seçimine kesinlikle karışmayacağını belirten Sertoğlu, “Her kulübe eşit mesafede duruyorum” şeklinde konuştu.

“BTM’den üst lige kiralık transfer olmayacak”

Başkan Sertoğlu, son yıllarda futbolcuların bonservislerini BTM ligine aldırdığını ve her yıl kiralık şekilde üst lige transfer yaptığını da belirterek, gerçekleştirecekleri ilk yönetim kurulu toplantısında konuyu gündeme getireceğini ve bunu yasaklayacaklarını belirtti.

 

Bu haber toplam 1079 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.