Güney’den fileye veda

Güney’den fileye veda

Ülke voleybolunun önemli isimlerinden Güney Benli, aktif sporculuk kariyerini noktaladı

A+A-

Ülke voleybolunun önemli isimlerinden Güney Benli, aktif sporculuk kariyerini noktaladığını duyurdu.

Ülkemizde birçok takımda gerek salon, gerekse plaj voleybolunda yer alarak başarılar elde eden, İngiltere’de bir dönem voleybol hayatını sürdüren Benli, 24 yıllık kariyerini geçtiğimiz günlerde Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen 2021 Omaç Başat Plaj Voleybolu Ligi’nin ardından sonlandırdığını açıkladı.

unnamed-19-002.jpg

Benli: Şampiyon olarak bitirmek benim için ayrı bir önem taşıyor

Organizasyonunda partneri Merve Çelebi ile şampiyon olan Benli, ödül töreninin ardından Foto Evliya’ya yaptığı açıklamada “Benim bu final maçı son maçıydı. Artık voleybola veda ediyorum. Şampiyon olarak bitirmek benim için ayrı bir önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

unnamed-18-002.jpg

Birçok takımda başarı yakaladı

Voleybola Ki Bank’ta başlayan, Girne Amerikan Üniversitesi’nin ardından İngiltere’de eğitim gördüğü Wolverhampton ve kulüp olarak üst seviyede Birmingham’da forma giyen Benli, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi ve son olarak da Lefke Avrupa Üniversitesi’nde oynayarak önemli şampiyonluklar yaşadı.

img-5275-001.jpg

Merve Çelebi Academy’de deneyimlerini gençlere aktarıyor

Ülkemizde milli takım seviyesinde de forma giyen Benli, bir süre önce hayata geçirilen Merve Çelebi Volleyball Academy’de antrenör olarak deneyimlerini genç sporculara aktarmaya başladı. Antrenörlüğe ilk adımı atan Benli, elinden geldiğince genç sporculara deneyimlerini aktarmak istediğini belirtti.

 

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.