Güneyde podyuma çıktı

Güneyde podyuma çıktı

Power Drift Club tarafından Achna Drift Pisti’nde düzenlenen Drift Şampiyonası ilk yarışında Enver Haskasap üçüncü oldu.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde Power Drift Club tarafından organize edilen ve 5 yarıştan oluşan drift şampiyonasının ilk yarışı geçtiğimiz pazar günü Achna Drift Pisti’nde gerçekleştirildi.

Profesyonel kategoride 29 aracın kayıt yaptırdığı yarışa 3 kez KKTC Drift Şampiyonu, NEU Drift Team pilotu Enver Haskasap da katıldı.

Sezon başında, bu sene sadece Drift Master Avrupa Drift Şampiyonası ve KKTC Drift Şampiyonası’nı takip edeceğini açıklayan Haskasap, 2019 Drift Master Şampiyonası için özel hazırlanan Nissan Silvia S15 aracını Avrupa’ya yollamadan önce deneme amaçlı olarak katıldığı yarışta yarı finale kadar çıkmayı ve yarışın üçüncüsü olmayı başardı.

 

Üçüncü olarak tamamladı

Üçüncülük mücadelesinde Andros Antoniu’yu eleyen Haskasap 29 araç içerisinden büyük bir başarıya imza atarak, hem 19 Mayıs tarihinde Drift Master Avrupa Drift Şampiyonası’ndan önce aracını deneme şansı yakaladı, hem de yeni aracıyla ilk kupasını kazanmış oldu.

Haskasap 2019 sezonunda, 5 yarıştan oluşan Avrupa Drift Şampiyonası’nda ve 4 yarıştan oluşan KKTC Drift Şampiyonası’nda mücadele edecek. Yarışın birincisi Nikolas Nikola (Patak) olurken, ikinci Giorgos Christoforou (Ela Koko) oldu.

 

Erçoban en hızlı ikinci isim oldu

Şampiyonamızın kadın sürücülerinden Ülkü Erçoban piste giriş hızında Haskasap’tan sonraki en hızlı isim oldu. TOP24’de rakibi Simos Tikkis’i eleyen Erçoban, sıralama turlarının birincisi Andros Antoniou’ya elenmekten kurtulamadı.

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.