Gün ve saat değişikliğine okullar tepkili

Gün ve saat değişikliğine okullar tepkili

Ortaokullu Yıldızlar Atletizm Eleme Yarışlarının iki kez ertelenmesi, ardından da saatlerinin değişmesi doğu bölgesi okullarının tepkisini çekti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları Birimi tarafından daha önce 2 kez ertelenerek 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan Ortaokullu Yıldızlar Atletizm Elemelerinin öğleden sonraya alınması Doğu bölgesi okullarının tepkisine neden oldu.

İlk olarak 14-15 Nisan'da yapılacağı duyurulan yarışlar önce 24-25 Nisan'a, son olarak da 2-3 Mayıs tarihlerine ertelenmişti.

Yaşanan bu ertelemelerin ardından 2-3 Mayıs tarihlerinde sabah 10.00'da başlayacak olan yarışların bu kez de öğleden sonra saat 16.15'e alınması özellikle Doğu bölgesi okullarından büyük tepki gördü.

 

Yarıştan çekilmeyi düşünüyorlar

Yarışlara uzak bölgelerden katılacak olan okulların gece geç saatlerde dönecek olması ve ulaşım sorunu gibi nedenlerden dolayı da İskele Bekirpaşa Lisesi Orta Bölümü, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi ve Mehmetçik Ortaokulu bu karara tepki göstererek yarışlardan çekilmeyi düşünüyor.

Veliler ve İskele Bölgesi Okul Aile Birlikleri Federasyonu da okulların almış olduğu bu karara destek verirken yarışların sabah saatlerine alınmaması durumunda çocuklarının yarışmalara katılmalarına izin vermeyecekleri belirtiliyor. Yaklaşık 2-3 aydır yarışlar için hazırlık yapan ve emek harcayan beden öğretmenleri de emeklerinin boşa gitmemesi için yarışların sabah saatlerine alınması kararını bekliyor.

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.